Gewilde Haller bezorgt FC Utrecht makkelijke bekeravond

Reacties

FC Utrecht heeft zich woensdagavond met groot gemak geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Mede dankzij drie doelpunten van Sébastien Haller zat een stunt van Achilles '29 er geen moment in: 0-5. Het betekende de grootste bekerzege van de Domstedelingen sinds 2006 (5-0 tegen Rijnsburgse Boys).

Gewilde Haller bezorgt FC Utrecht makkelijke bekeravond

NEC had zich dinsdag, volledig in lijn met de tanende vorm in de Eredivisie, nog laten verrassen door Zaterdagtopklasser HHC Hardenberg. Utrecht week in Groesbeek ook niet van zijn koers af. Na de drie competitiezeges, met als laatste die tegen Ajax, had de ploeg van trainer Erik ten Hag al binnen tien minuten een veilige marge opgebouwd op bezoek bij de nummer vijftien van de Jupiler League.

Dat had Achilles aan zichzelf te wijten, want Haller stond na vijf minuten dusdanig vrij bij een corner van Yassin Ayoub dat de Franse spits zijn elfde treffer van het seizoen tegen de touwen kopte. Drie minuten later was het Nacer Barazite die net als in de vorige twee bekerduels met ONS Sneek (0-2) en FC Groningen (5-3) het net vond na een sterke actie van Kristoffer Peterson. Kort voor rust verzuimde Barazite weer te scoren.

Meteen na de hervatting gooide Haller de wedstrijd wel definitief in het slot. Opnieuw gaf de Groesbeekse defensie te veel ruimte weg aan Haller; eerst bij een lange bal van Ramon Leeuwin, vervolgens na een fraaie één-twee tussen Barazite en Peterson. Beide keren bleef de 21-jarige spits koel, met een (valse) hattrick tot gevolg. Het zal de toch al niet geringe transferwaarde van de jeugdinternational goed doen.

De man die in de belangstelling staat van diverse buitenlandse clubs kreeg geen kans om zijn persoonlijk record (vier goals, tegen FC Dordrecht) te evenaren. In de 57ste minuut vond Ten Hag het tijd om zijn clubtopscorer naar de kant te halen en Ruud Boymans zijn eerste speelminuten in een jaar tijd te gunnen. Zelf scoorde de van een enkelblessure herstelde spits niet, collega-invaller Patrick Joosten wel: 0-5.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.