Achtste finale KNVB-bekertoernooi van start in Hardenberg

Reacties

De strijd om de KNVB-beker wordt deze week vervolgd met de achtste finale, waarin HHC Hardenberg en NEC als eerste in actie komen. Zeker is dat één amateurclub de kwartfinale haalt.

Achtste finale KNVB-bekertoernooi van start in Hardenberg

Woensdag staat namelijk het duel Capelle - VVSB op het programma, maar met HHC, Excelsior '31 en Kozakken Boys zijn er nog drie amateurclubs actief. Zij kwamen dus verder dan Ajax, dat in de vierde ronde werd uitgeschakeld door aartsrivaal Feyenoord. De Rotterdammers spelen opnieuw thuis: de wedstrijd tegen Willem II is de laatste van de achtste finale.

De topper van deze speelronde is Heracles Almelo - PSV. Het is het duel tussen de nummer vier en drie in de Eredivisie. Eerder dit seizoen waren de Heraclieden in eigen huis met 2-1 te sterk voor de regerend landskampioen. Met Roda JC Kerkrade en SC Heerenveen treffen nog twee Eredivisionisten elkaar.

AZ gaat op bezoek bij Kozakken Boys, dat in de vierde ronde met 2-1 won op bezoek bij HBS. Maar omdat invaller Madjer Lukoki – hij betrad al in de twaalfde minuut het veld – aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond, bepaalde de KNVB dat Kozakken Boys uit het bekertoernooi genomen moest worden. De Topklasser spande een kort geding aan en won, waardoor de zaterdag-club thuis speelt tegen AZ.

Het volledige programma:

Dinsdag 15 december:
18.30 uur: HHC Hardenberg - NEC
20.00 uur: Excelsior '31 - FC Den Bosch
20.45 uur: Roda JC Kerkrade - SC Heerenveen

Woensdag 16 december:
18.30 uur: Achilles '29 - FC Utrecht
19.45 uur: Kozakken Boys - AZ
20.00 uur: Capelle - VVSB
20.45 uur: Heracles Almelo - PSV

Donderdag 17 december:
20.45 uur: Feyenoord - Willem II

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.