Geweldige update Eriksen: na succesvolle operatie naar huis

Reacties

Christian Eriksen ligt niet langer in het ziekenhuis. De spelmaker van het Deense nationale elftal is succesvol geopereerd en heeft Kopenhagen verlaten om thuis tot rust te komen.

Geweldige update Eriksen: na succesvolle operatie naar huis
© Pro Shots

Eriksen kreeg afgelopen zaterdag in de EK-wedstrijd tegen Finland te maken met hartfalen en zakte op het veld in elkaar. Hij werd succesvol gereanimeerd en direct overgebracht naar het ziekenhuis nabij het stadion. Daar werd deze week besloten dat hij een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD) nodig heeft en Eriksen is inmiddels succesvol geopereerd, zo heeft de Deense bond vrijdagavond bevestigd.

De aanvallende middenvelder is na zijn vertrek uit het ziekenhuis langsgegaan bij zijn ploeggenoten van de nationale ploeg om ze te bedanken voor hun steun en aan te moedigen voor de laatste groepswedstrijd tegen Rusland. Hij is nu op weg naar huis, om daar te rusten in het bijzijn van zijn familie.

Eriksen spreekt na het positieve nieuws nogmaals zijn dankbaarheid uit voor de grote steun die hij ontving na de ingrijpende gebeurtenissen van afgelopen zaterdag. 'Bedankt voor de gigantische hoeveelheid berichten. Dat geeft een geweldig gevoel. De operatie ging goed en naar omstandigheden gaat het ook goed met mij. Het was geweldig om de jongens weer te zien na de geweldige wedstrijd die ze gisteravond speelden. Het is eigenlijk overbodig om te zeggen, maar ik ga de ploeg natuurlijk weer aanmoedigen maandag tegen Rusland.'

Na de 0-1 nederlaag tegen Finland op de veelbewogen avond afgelopen zaterdag verloor de Deense ploeg donderdag opnieuw. België was met 2-1 te sterk in Kopenhagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.