AC Milan heeft zaterdagavond in de Serie A eenvoudig afgerekend met Frosinone. De ploeg van trainer Stefano Pioli laat het gat met Juventus en Internazionale daardoor niet te groot worden.

AC Milan
3 - 1
Frosinone
Frosinone

Midweeks verloor Milan op eigen veld met 1-3 van Borussia Dortmund, waardoor de kans groot is dat de club na de winterstop niet meer actief is in Europa. In de Serie A is de achterstand op Inter en Juve al behoorlijk, waardoor een misstap tegen Frosinone eigenlijk geen optie was. Pioli had voor Tijjani Reijnders een basisplaats en dat gold ook voor Luka Jovic, die voor de derde keer mocht starten bij de Rossoneri.

In het seizoen 2018/19 brak Jovic door bij Eintracht Frankfurt en verdiende een transfer naar Real Madrid, maar in de Spaanse hoofdstad kreeg hij eigenlijk nooit een echte kans. Uiteindelijk kwam hij vorig seizoen bij Fiorentina terecht en de Serviër scoorde daar dertien keer, waarna hij het opnieuw een stapje hogerop mocht proberen. Dat leek echter opnieuw uit te draaien op een deceptie: in zijn eerste tien duels scoorde Jovic niet.

Thuis tegen Frosinone was het dan eindelijk raak. Op slag van rust maakte Jovic (foto) zijn eerste doelpunt in het roodzwart. Vijf minuten ná rust besliste Christian Pulisic de wedstrijd met een zeer fraaie treffer. Milan-doelman Mike Maignan verzorgde een schitterende assist, maar de aanname van Pulisic was eigenlijk minstens zo fraai. Fikayo Tomori maakte na goed terugleggen van Jovic de derde Milanese treffer, terwijl Caleb Okoli de eindstand bepaalde op 3-1.

Lazio
Lazio
1 - 0
Cagliari
Cagliari

Eerder op de avond was Lazio in eigen huis te sterk voor Cagliari, waar Pantelis Hatzidiakos in de basis begon. De voormalige AZ-verdediger ging in de achtste minuut echter in de fout bij de 1-0 van Pedro, wat uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd bleek. De bezoekers speelden ruim een uur met tien man na een rode kaart voor Antoine Makoumbou in de 27ste minuut. De Romeinen hebben nu twintig punten en staan daarmee negende in de Serie A, zes plekken lager dan AC Milan dat ook zes punten meer heeft.