Getuigenis Pogba uitgelekt: 'Twee mannen hielden mij onder schot'

Reacties

De Franse krant Le Monde heeft de hand weten te leggen op een getuigenis van Paul Pogba tegenover de Franse politie in de veelbesproken afpersingszaak. Pogba liet weten dat hij angstige momenten beleefde toen twee zwaarbewapende mannen hem in maart onder schot hielden.

Getuigenis Pogba uitgelekt: 'Twee mannen hielden mij onder schot'
© Pro Shots

De afpersingszaak rond Juventus-middenvelder Pogba houdt de gemoederen al weken bezig in Frankrijk. Een paar dagen nadat zijn oudere broer Mathias (ex-speler Sparta Rotterdam) als een van de verdachten in hechtenis werd genomen, publiceerde Le Monde een passage uit de getuigenis van Paul Pogba op 19 maart van dit jaar.

De 91-voudig Frans international blikt daarin terug op hoe hij voor een interlandperiode met vrienden naar een appartement in Chanteloup-en-Brie, ten oosten van Parijs, ging en daar zwaarbewapende mannen met kogelvrije vesten aantrof. Pogba werd op een niet mis te verstane wijze verzocht om dertien miljoen euro aan hen te betalen, waarvan drie miljoen euro in contanten. De gemaskeerde mannen lieten weten Pogba jarenlang te hebben beschermd en eisten daarvoor een riante vergoeding.

'Ik was bang, twee mannen hielden mij onder schot. Op dat moment, onder die omstandigheden, zei ik tegen hen dat ik hen het bedrag zou betalen', zei Pogba over de bedreigende situatie. RMC Sport meldde eerder dat Pogba zo'n 100 duizend euro had betaald aan zijn afpersers. Pogba maakte afgelopen zomer de stap van Manchester United naar Juventus, maar kwam door een blessure niet in actie. Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk doet voor de komende interlands ook geen beroep op de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.