Getafe wordt er moedeloos van: al 1358 minuten geen goal tegen Atlético

Getafe zal zaterdag op basis van de geschiedenis niet met veel vertrouwen het veld op zijn gestapt voor de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. De Spaanse club scoorde sinds 2011 al veertien wedstrijden achter elkaar niet tegen de Madrilenen en daar kwam zaterdag in het Wanda Metropolitano nummer vijftien bij.

Atlético Madrid
2 - 0
Getafe
Getafe

Het lijkt haast een vloek te zijn die er op Getafe rust zodra ze tegen Atlético spelen. Op 6 november 2011 scoorde - en won - de club voor het laatst tegen Los Rojiblancos toen het 3-2 werd in de Primera División. Diego Castro besliste het duel na 82 minuten in het voordeel van Getafe. Sindsdien staan Los Azulones droog tegen Atlético.

Ook zaterdag viel de verlossende treffer niet voor Getafe. Omdat Antoine Griezmann en Saúl Ñíguez wel scoorden voor Atlético gingen de bezoekers weer onderuit. Djené Dakonam en Leandro Cabrera kregen in de slotfase ook nog een tweede gele kaart, waardoor Getafe met negen man eindigde. Inclusief de wedstrijd van zaterdag kwam Atleti tot dertig doelpunten in de laatste vijftien ontmoetingen (inclusief twee bekerduels) met Getafe, waarvan het er dertien won. Twee keer viel er geen goal. Het dieptepunt voor Getafe was de 7-0 in Madrid op 23 november 2013 in La Liga.

Gelukkig voor Getafe scoort de ploeg in andere wedstrijden wel. De club staat op een keurige zesde plaats in La Liga met 31 punten. Atlético staat na de zege op Getafe nog altijd tweede met twee punten minder dan koploper Barcelona, dat zondag op bezoek gaat bij Girona.