Gestopte Terry vindt razendsnel baan als trainer

Reacties

John Terry heeft drie dagen nadat hij zijn afscheid als profvoetballer wereldkundig maakte al een nieuwe baan gevonden. De Engelsman gaat aan de slag als assistent-trainer bij Aston Villa.

Gestopte Terry vindt razendsnel baan als trainer

De 37-jarige Terry wordt de rechterhand van Dean Smith, die woensdagavond werd aangesteld als nieuwe manager van de Championship-club. Smith, eerder manager van Walsall en Brentford, geldt als een trainer met een zeer aanvallende voetbalstijl. Hij is de opvolger van de ontslagen Steve Bruce.

Aston Villa stelde ook direct een nieuwe technisch directeur aan: de Spanjaard Jesús García Pitarch. Het grootste nieuws was echter toch de aanstelling van Terry, die vorig seizoen na een heel voetballeven bij Chelsea nog een jaar voor Villa uitkwam.

'John is een van de grootste spelers uit de historie van Engeland, heeft affiniteit met de club en is klaar om de eerste stappen van zijn trainerscarrière te zetten door assistent te worden van Dean', aldus voorzitter Christian Purslow. 'Dean heeft een duidelijke en succesvolle filosofie als trainer, is bekend met het Championship en kent Aston Villa door en door.'

Bij Aston Villa zorgt Anwar El Ghazi voor de Nederlandse inbreng. De rechtsbuiten is er sinds zijn komst van Lille, op huurbasis, nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren in Birmingham. Villa is bezig aan een teleurstellend seizoen en staat na twaalf wedstrijden vijftiende met vijftien punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.