Chelsea-icoon John Terry zet punt achter imposante spelersloopbaan

Reacties

John Terry stopt als voetballer. De 37-jarige Engelsman zat sinds juli zonder club en wees onlangs nog een aanbieding van Spartak Moskou af.

Chelsea-icoon John Terry zet punt achter imposante spelersloopbaan

Terry speelde het afgelopen seizoen voor Aston Villa, maar beleefde zijn glorietijd bij Chelsea. Van 1998 tot en met 2017 verdedigde hij de clubkleuren van de Londenaren, waar hij uitgroeide tot absolute legende. In totaal speelde Terry liefst 702 officiële wedstrijden voor The Blues.

Het laatste decennium was Terry aanvoerder van Chelsea en leidde hij de ploeg naar vele prijzen. In Engeland won Terry met Chelsea vijf landstitels, vier FA Cups, drie League Cups en vier keer de Community Shield en in Europa kroonden de Londenaren zich tot winnaar van de Champions League (2012) en de Europa League (2013).

In 2017 nam Terry op emotionele wijze afscheid bij 'zijn' Chelsea. De routinier had de clubs voor het uitkiezen, maar kon het niet over zijn hart verkrijgen om voor een andere Premier League-club te spelen en zo mogelijk tegen zijn grote liefde te moeten spelen. Aston Villa bood uitkomst voor de 78-voudig Engels international.

Na één seizoen gingen club en speler niet met elkaar door. Terry kreeg vervolgens de kans om bij Spartak Moskou te gaan spelen, maar ging niet op dat aanbod in. Zondagavond heeft hij besloten zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.