Geschrokken Löw waarschuwt Duitsland na wanvertoning

Voor Duitsland was de terugkeer van Manuel Neuer het enige positieve aan de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. De regerend wereldkampioen ging met 2-1 onderuit en bondscoach Joachim Löw was vooral geschrokken van het niveau van zijn ploeg in de tweede helft.

Duitsland ging nog met een 0-1 voorsprong aan de thee, maar gaf de wedstrijd na rust uit handen. 'We speelden in de tweede helft op een manier die mij totaal niet is bevallen', zei Löw na afloop tegen ZDF. 'We waren veel te slordig in ons spel naar voren. Dit heeft me wel wat nieuwe inzichten gegeven. Als we zo spelen als na rust, maken we in Rusland geen enkele kans.'

'Er is nog veel werk aan de winkel', concludeerde Löw. 'Maar we laten ons niet gek maken en blijven rustig.' De bondscoach wilde nog niet zeggen of hij Neuer meeneemt naar het WK. Hij had wel complimenten over voor zijn aanvoerder: 'Het was een goede rentree en Manuel heeft twee prima reddingen verricht. Maar ik baal nu vooral van de nederlaag.'

Het oefenduel met Oostenrijk was niet alleen een bijzondere wedstrijd voor Neuer, die na lang blessureleed voor het eerst sinds 16 september weer officiële speelminuten maakte. Ook Marco Reus zal nog wel eens aan het treffen in Klagenfurt terugdenken: de dribbelaar van Borussia Dortmund speelde zijn eerste interland na ruim twee jaar. Voor zaterdag kwam Reus op 29 maart 2016 voor het laatst uit voor de Duitse nationale ploeg.

Tegen Oostenrijk deed Reus, die te maken heeft gehad met het nodige blessureleed, als invaller ruim twintig minuten mee. 'We hebben in de eerste helft goed gespeeld, maar na rust hebben we gewoon niet meer gevoetbald', analyseerde hij. 'De wedstrijd van vandaag heeft wel laten zien dat we nog werk te verrichten hebben.'