'Geplaagde Moura staat voor transfervrij vertrek bij Tottenham'

Reacties

Lucas Moura vertrekt in de zomer bij Tottenham Hotspur, zo melden Sky Sports en The Telegraph. Zijn club heeft nagelaten een optie te lichten om de aflopende verbintenis van de aanvaller met een jaar te verlengen. Dat had voor 31 december moeten gebeuren.

'Geplaagde Moura staat voor transfervrij vertrek bij Tottenham'
© Pro Shots

Moura miste een groot deel van het huidige seizoen door blessureleed en is ook op dit moment niet inzetbaar voor trainer Antonio Conte. Alleen in de Champions League-wedstrijden tegen Sporting Portugal (1-1) en Olympique Marseille (1-2 zege) had hij dit seizoen een basisplaats.

In de zomer had Aston Villa interesse in Moura, maar Tottenham weigerde toen de Braziliaan te verkopen. Omdat zijn contract nu afloopt, gaat de Premier League-club niets overhouden aan het vertrek van de aanvaller. Hij mag vanaf deze maand onderhandelen met geïnteresseerde clubs.

Moura kwam in januari 2018 voor een bedrag van minstens 28 en maximaal 32 miljoen euro over van Paris Saint-Germain. Hij speelde sindsdien 213 officiële wedstrijden voor The Spurs, waarin hij 38 keer scoorde. Zijn beslissende hattrick in de halve finale van de Champions League tegen Ajax in 2019 vormde het hoogtepunt in zijn dienstverband bij Tottenham.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.