Gepasseerd boegbeeld Weidenfeller blijft Dortmund trouw

Reacties

Hoewel Roman Weidenfeller onder trainer Thomas Tuchel in sportief opzicht uit beeld verdwenen is bij Borussia Dortmund, blijft de keeper ook in de toekomst actief voor de club.

Gepasseerd boegbeeld Weidenfeller blijft Dortmund trouw

De 35-jarige Weidenfeller was sinds zijn komst in 2002 lang eerste keuze onder de lat bij Dortmund. Na het vertrek van Jens Lehmann in 2003 verdedigde hij het doel tot vorig kalenderjaar. Maar afgelopen zomer besloot Tuchel te kiezen voor nieuweling Roman Bürki, waarna het boegbeeld op de bank belandde en enkel nog in beker- en Europese duels aan de aftrap verscheen.

Toch wil de club langer met Weidenfeller door. De doelman gaat zijn aflopende verbintenis met een seizoen verlengen tot medio 2017, waarna hij een andere functie krijgt binnen de club. 'Na zo'n lange periode bij de club is het logisch om hier actief te blijven', zegt hij in gesprek met Sport Bild. 'Al weet ik nog niet precies wat mijn nieuwe rol wordt.'

De komende anderhalf jaar schikt hij zich in elk geval in zijn reserverol bij Dortmund. Met Duitsland, waarvoor hij vijf interlands speelde, werd hij in die rol wereldkampioen in 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.