Bayern dankt Lewandowski voor zege op Hoffenheim

1899 Hoffenheim is zondag het slachtoffer geworden van de scoringsdrift van Robert Lewandowski. De spits van Bayern München bezorgde zijn ploeg een 2-0 overwinning op de mannen van trainer Huub Stevens.

Er staat dit seizoen geen maat op Lewandowski bij Bayern. De Pool maakte tegen Hoffenheim twee doelpunten en staat daarom na negentien competitieduels op negentien treffers. Alleen Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) doet het met twintig doelpunten in de Bundesliga nóg beter.

Bayern, dat met Arjen Robben, Douglas Costa, Kingsley Coman, Thomas Müller én Lewandowski speelde, kwam eigenlijk geen minuut in gevaar tegen Hoffenheim. Na 32 minuten werd het 1-0 nadat Lewandowski intikte na een prachtige actie en dito voorzet van Douglas Costa. Ook de weer helemaal fitte Robben was enkele malen gevaarlijk met pogingen van afstand, maar een doelpunt zat er niet in voor de Nederlander.

Ook het tweede doelpunt van Bayern kwam namelijk op naam van Lewandowski, die de wedstrijd in de 64ste minuut besliste door op aangeven van Philipp Lahm de score te verdubbelen met een subtiel stiftje. De ingevallen Arturo Vidal leek nog voor de 3-0 te zorgen, maar hij raakte de paal. Door de zege houdt Bayern als koploper acht punten voorsprong op Dortmund. Hoffenheim staat zeventiende, met zeven punten achterstand op de 'veilige' vijftiende plaats.