Gentleman Henry reageert met statement op pijnlijk ontslag

Reacties

Thierry Henry zegt geen wrok te koesteren ten opzichte van de clubleiding van AS Monaco. De ontslagen coach hoopt dat zijn opvolger (en voorganger) Leonardo Jardim voor de ommekeer kan zorgen bij de club waar de crisis groot is.

Gentleman Henry reageert met statement op pijnlijk ontslag

Het avontuur van Henry als trainer bij zijn oude club heeft in totaal twintig wedstrijden geduurd. Met een puntengemiddelde van 0,75 in de Ligue 1 is de Arsenal-legende puur statistisch gezien de slechtste trainer ooit van Monaco. Tenminste, als het gaat om coaches die tien of meer optredens in de Franse competitie achter de rug hebben.

Henry is teleurgesteld, maar verlaat Monaco niet met het schaamrood op de kaken. In een statement zegt de oud-aanvaller: 'Met veel verdriet neem ik afscheid van AS Monaco. Ondanks de problemen en moeilijkheden heb ik genoten van mijn tijd bij deze schitterende club. Mijn filosofie zal altijd zijn dat het clubbelang voorop staat. Ik geloof volledig in deze spelersgroep en met de recente aankopen staat de selectie er nu beter voor om aan een zegereeks te beginnen en het potentieel te benutten.'

Henry vervolgt: 'Ik wil Vadim Vasilyev (vice-voorzitter, red.) en Michael Emenalo (technisch directeur, red.) bedanken voor de kans die ze me gegeven hebben bij de club van mijn jeugd. Natuurlijk ben ik ook de supporters en staf dankbaar voor het warme welkom dat ik heb gehad. Ik hoop oprecht dat mijn opvolger AS Monaco vooruit helpt en wens de club al het succes voor de toekomst.'

Vasilyev hoopt dat de teruggekeerde Jardim de problemen kan oplossen. De 44-jarige Portugees had ruim vier jaar de leiding bij de Monegasken en werd vorig jaar oktober ontslagen. Vasilyev had Henry graag meer tijd gegund, maar hij zegt geen risico te kunnen nemen. Monaco staat na 21 speelronden negentiende in de Ligue 1. 'Henry is een legende, maar een mix van onfortuinlijke omstandigheden maakte het voor hem moeilijk om de crisis te beëindigen. Waarschijnlijk had hij wat meer tijd nodig om zijn plannen tot uitvoering te brengen, maar die tijd hebben we niet', legt de Russische bestuurder uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.