Gent ruikt unieke kans: 'Blij dat Hulk er niet bij is'

Reacties

AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck en zijn selectie werken vol vertrouwen toe naar de historische Champions League-ontmoeting met Zenit Sint-Petersburg. Het geloof aan Belgische zijde kreeg een impuls door de afwezigheid van Hulk.

Gent ruikt unieke kans: 'Blij dat Hulk er niet bij is'

Waar Gent woensdagavond historie kan schrijven door als eerste Belgische ploeg sinds Anderlecht in het seizoen 2000/01 door te dringen tot de knock-outfase van de Champions League, staat er voor de al geplaatste lijstaanvoerder Zenit sportief gezien niets meer op het spel. Toch is Vanhaezebrouck zeer waakzaam voor het duel met de groepswinnaar. 'Het blijft een gevaarlijk elftal dat op elk moment kan toeslaan.'

De absentie van Axel Witsel en Hulk doet zich voelen bij de Russen, weet ook de Belgische opponent. Trainer André Villas-Boas wil namelijk geen risico nemen met zijn Braziliaanse vedette, die bij een gele kaart geschorst zou zijn voor de eerste wedstrijd in de knock-outfase. Gent mist Hulk, die al drie keer scoorde en vier assists leverde in de groepsfase, als kiespijn. 'Ik ben blij dat hij er niet bij is', vertelt aanvoerder Sven Kums.

Gent heeft verlenging van het Champions League-avontuur in eigen hand, maar is bij een gelijkspel of verlies afhankelijk van Valencia, dat Olympique Lyon ontvangt. Als de Spanjaarden winnen, kan nummer twee Gent zich geen misstap veroorloven. 'De staf zal die wedstrijd uiteraard volgen en anticiperen als het nodig is. De spelers moeten zich gewoon concentreren op de wedstrijd', stelt Vanhaezebrouck.

De trainer kreeg in aanloop naar het cruciale duel goed nieuws uit de ziekenboeg. Basiskrachten Lasse Nielsen en Danijel Milicevic zijn fit genoeg om in actie te komen, terwijl ook Brecht Dejaegere inzetbaar is. Woensdagavond zal blijken of Gent, dat na drie duels over slechts één punt beschikte, de opmars in Groep H in stijl kan afronden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.