Gent heeft geen last van Hulk in jacht op historische prestatie

Reacties

De kans dat AA Gent zich woensdagavond plaatst voor de achtste finale van de Champions League is weer iets groter geworden. Tegenstander Zenit Sint-Petersburg is zonder Hulk, Axel Witsel en Igor Smolnikov afgereisd naar België.

Gent heeft geen last van Hulk in jacht op historische prestatie

Witsel kan de wedstrijd in eigen land niet meemaken vanwege een schorsing, terwijl Hulk de eerste wedstrijd in de knock-outfase mist als de Braziliaan in Gent tegen een gele kaart aanloopt. Trainer André Villas-Boas wil dat risico niet nemen met de 29-jarige aanvaller, die dit CL-seizoen al goed was voor drie goals en vier assists.

De twee miljoenenaankopen zijn niet de enige spelers die het al geplaatste Zenit niet vergezellen. Smolnikov zal ontbreken in de defensie, omdat hij rust krijgt wegens een blessure. Nicolas Lombaerts is er wel bij. De dertigjarige international speelde voor zijn komst naar Zenit in 2007 drie seizoenen voor Gent, dat met een zege op Zenit in de voetsporen kan treden van Anderlecht.

Historie
Want mocht Gent in Groep H nummer drie Valencia voorblijven – wat sowieso gebeurt als de Spanjaarden niet winnen van Olympique Lyon – dan zou de ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck de tweede Belgische club in de CL-historie zijn die de poulefase overleeft. Anderlecht deed dat ook in 2000/01, toen het zich ten koste van PSV plaatste voor de tweede groepsfase.

Jan Koller troeft Johann Vogel af in een luchtduel tijdens PSV - Anderlecht in het seizoen 2000/01. Rechts kijkt Anderlecht-spits Tomasz Radzinski toe.
Jan Koller troeft Johann Vogel af in een luchtduel tijdens PSV - Anderlecht in het seizoen 2000/01. Rechts kijkt Anderlecht-spits Tomasz Radzinski toe.

In een poule met verder Manchester United en Dinamo Kiev troefde Anderlecht in een rechtstreeks gevecht PSV af in de strijd om een plek bij de laatste zestien. In Eindhoven werd het mede dankzij één doelpunt van de Tsjechische reus Jan Koller 3-2 voor Paars-Wit. Met eenzelfde resultaat tegen Zenit zouden ook de spelers van Gent zich onsterfelijk kunnen maken.

Dat de kampioen van België nog kans maakt op de achtste finale, is al een prestatie op zich. De eerste drie groepswedstrijden leverden immers maar éen punt op door het gelijkspel tegen Olympique Lyon. Na de 2-1 nederlagen tegen Zenit en Valencia won Gent echter knap van de Spanjaarden (1-0), terwijl Lyon in eigen huis ook verrassend verloor (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.