Genomineerden Ballon d'Or: opvallende namen en geen Nederlanders

Reacties

France Football heeft in samenwerking met L'Équipe de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or bekendgemaakt. Naast de gebruikelijke topspelers staan er enkele opvallende namen op de shortlist. Er staan geen Nederlanders op de lijst.

Genomineerden Ballon d'Or: opvallende namen en geen Nederlanders
© Pro Shots

De prijs keert terug, nadat deze niet was uitgereikt in 2020 vanwege de coronapandemie. Daardoor is Lionel Messi nog de huidige titelhouder, de Argentijn won, toen nog als speler van Barcelona, met een nipte voorsprong op Virgil van Dijk de ereprijs. De Oranje-international, die vrijdagavond speelt tegen Letland, kwam maar zeven stemmen tekort om de eerste Nederlandse Gouden Bal-winnaar sinds Marco van Basten (1992) te worden.

Van Dijk is nu niet genomineerd voor de prijs nadat hij maanden moest toekijken vanwege een zware knieblessure. Naast titelhouder Messi dingen onder anderen Cristiano Ronaldo, Neymar, Kylian Mbappé, Erling Haaland, Karim Benzema en Robert Lewandowski mee om de prijs. Opvallende namen op de lijst zijn Pedri, Mason Mount, Simon Kjaer en Nicolò Barella. In totaal hebben 180 journalisten van de internationale pers een shortlist samengesteld met daarop de kanshebbers voor de ereprijs.

Naast dertig mannen zijn er ook twintig vrouwen geselecteerd voor de Ballon d'Or en ook de shortlists voor andere prijzen zijn naar buiten gebracht. Zo gaat de organisatie op zoek naar een opvolger van Matthijs de Ligt, die in 2019 de Kopa Trophy voor Beste Speler onder de 21 jaar won. Ook de Yachine Trophy voor Beste Doelman wordt weer uitgereikt. Twee jaar geleden won Alisson Becker (Liverpool) de prijs.

Het Ballon d'Or-gala wordt op 29 november gehouden in Parijs. Richting die datum zal de shortlist teruggebracht worden.

De genomineerden op een rij:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.