Tien nominaties voor Trophée Yachine: Donnarumma kan opnieuw prijs pakken

Reacties

France Football heeft de namen bekendgemaakt van de tien doelmannen die kans maken op de Trophée Yachine, de naar de legendarische Russische doelman Lev Yashin vernoemde prijs voor de beste keeper van 2021.

Tien nominaties voor Trophée Yachine: Donnarumma kan opnieuw prijs pakken
© Pro Shots

Gianluigi Donnarumma, die ook is genomineerd voor de Ballon d’Or, werd uitgeroepen tot de beste speler van het EK en maakte daarop een transfer naar Paris Saint-Germain. De Italiaan zou de opvolger kunnen worden van Alisson, die de prestigieuze prijs in 2019 ten koste van onder anderen André Onana in de wacht sleepte. In 2020 ging de verkiezing vanwege de coronapandemie niet door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oblak en Mendy lijken kansrijk
Jan Oblak is een andere kandidaat. De keeper van Atlético Madrid kan terugkijken op een sterk jaar; in juni werd hij nog door de competitieorganisatie van La Liga uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Édouard Mendy (Chelsea) werd uitgeroepen tot de beste doelman van het laatste Champions League-toernooi en lijkt eveneens goede papieren te hebben voor de Trophée Yachine.

De overige genomineerden zijn Ederson (Manchester City), Thibaut Courtois (Real Madrid), Keylor Navas (Paris Saint-Germain), Kasper Schmeichel (Leicester City), Samir Handanovic (Internazionale), Manuel Neuer (Bayern München) en Emiliano Martínez (Aston Villa).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.