Gemor en gejuich wisselen elkaar af tijdens derbyzege Arsenal

Reacties

Een wisselvallig spelend Arsenal heeft dinsdag geen steek laten vallen tijdens de eerste Premier League-speelronde van 2019. Na een moeizame start werd Fulham uiteindelijk overtuigend verslagen in de Londense derby, dankzij onder meer een prachtige aanval.

Gemor en gejuich wisselen elkaar af tijdens derbyzege Arsenal
Arsenal
Arsenal
4 - 1
Fulham
Fulham

Arsenal was op zoek naar eerherstel na de 5-1 nederlaag bij Liverpool van zaterdag. In die wedstrijd maakte de verdediging van The Gunners mild uitgedrukt een labiele indruk en ook dinsdag oogde het niet altijd even stabiel achterin, hetgeen tot gemor op de tribunes leidde. Bijna profiteerde Ryan Sessegnon van die onachtzaamheid. De grote belofte kon na een kwartier zomaar oprukken richting het strafschopgebied, maar schoot voorlangs. Bij een ander kansrijk moment maaide hij over de bal.

Op dat moment was de thuisploeg, die het moest stellen zonder de geblesseerde Mesut Özil, al dreigend geweest via Pierre-Emerick Aubameyang. Het was echter Granit Xhaka die in de 25ste minuut de score opende. De middenvelder liep weg bij zijn bewaker Tom Cairney en schoot binnen nadat de bedrijvige Alex Iwobi hem had aangespeeld.

De goal leek Arsenal te bevrijden. Met snelle combinaties werd Fulham naar achteren gedrukt. Het was aan Sergio Rico en Vrouwe Fortuna te danken dat de promovendus slechts met een 1-0 achterstand ging rusten. De doelman redde onder meer op een poging van Alexandre Lacazette en had het geluk aan zijn zijde toen Aubameyang naast kopte.

Na de onderbreking vergrootte Arsenal de voorsprong alsnog. Precies twee jaar na de fabuleuze scorpion kick van Olivier Giroud werd het publiek in het Emirates Stadium op nieuwjaarsdag opnieuw verwend met een wonderschoon doelpunt. Iwobi, Aubameyang en Sead Kolasinac speelden de Fulham-defensie aan gort met razendsnelle passes, waarna Lacazette rustig afrondde.

Alexandre Lacazette maakte dit seizoen zeven Premier League-goals, drie daarvan vielen tegen Fulham.
Alexandre Lacazette maakte dit seizoen zeven Premier League-goals, drie daarvan vielen tegen Fulham.

Kamara valt weer op
Vlak na de 2-0 viel Timothy Fosu-Mensah in, maar het was een andere invaller die Fulham terug in de wedstrijd hielp. De veelbesproken Aboubakar Kamara tikte in de zeventigste minuut binnen na een aanval over links. Afgelopen weekeinde nog eiste de Fransman tegen alle afspraken in een strafschop op tijdens het duel met Huddersfield Town. Dat Kamara miste, maakte het er niet beter op. Uiteindelijk won Fulham dat duel der laagvliegers wel, maar manager Claudio Ranieri zei naderhand dat hij Kamara wel iets aan kon doen.

Fulham had de smaak te pakken en rook dat er iets te halen viel in het Emirates Stadium, waar het thuispubliek geregeld zijn onvrede uitte. Arsenal drukte de ambities van de bezoekers alsnog de kop in. Invaller Aaron Ramsey, in het nieuws vanwege transferperikelen, faalde niet bij een rebound en gooide daarmee de wedstrijd op slot. Via Aubameyang werd het zelfs nog 4-1. De Gabonees kreeg de bal in bezit na dramatisch uitverdedigen van de bezoekers en had vervolgens het geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd.

Door de driepunter verhoogt Arsenal de druk op nummer vier Chelsea en wordt nummer zes Manchester United voorlopig op zes punten gezet. Fulham blijft een na laatste.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.