Gemiste penalty Benzema komt Real Madrid duur te staan

Reacties

Real Madrid heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in La Liga. De formatie van trainer Carlo Ancelotti kwam zondag niet voorbij Osasuna, dat in de slotfase ontsnapte door een gemiste strafschop van Karim Benzema.

Gemiste penalty Benzema komt Real Madrid duur te staan
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Osasuna
Osasuna

Real moest het stellen zonder doelman Thibaut Courtois. De Belgische keeper kampte met een spierblessure aan zijn linkerbeen en werd vervangen door Andriy Lunin, die zijn zesde wedstrijd in dienst van Real speelde. Gezien de winst van Barcelona bij Real Mallorca van zaterdag moest De Koninklijke winnen om weer alleen aan kop te komen in Spanje.

Osasuna was echter ook een tegenstander om rekening mee te houden. De club uit Pamplona won vier van de eerste zes competitieduels in La Liga en kreeg via Ez Abde een goede kans op 0-1. Real werd al gevaarlijk via Benzema en kwam uiteindelijk dankzij Vinícius Júnior op voorsprong. De rappe linksbuiten waagde met zijn rechterbeen een schot, dat door niemand werd aangeraakt en in de verre hoek vloog.

Het ging echter allesbehalve vanzelf aan de kant van Real. Na rust was Osasuna gelijkwaardig en kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Unai García gaf de bal voor vanaf de rechterkant en Kike García verlengde, waardoor de bal over doelman Lunin in de linkerbovenhoek belandde. Real-trainer Ancelotti greep vervolgens in en bracht Federico Valverde en Eduardo Camavinga voor Aurélien Tchouaméni en Dani Ceballos voor nieuw elan op het middenveld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met het tweetal op het veld kreeg Real een uitgelezen kans op de 2-1. Benzema kreeg na 77 minuten een duw van Unai García en na het zien van de beelden wees scheidsrechter Guillermo Cuadra naar de stip. García kreeg tot overmaat van ramp ook nog de rode kaart, maar lachte het laatst toen Benzema vervolgens hard tegen de lat schoot. De Franse spits had kort daarna de pech dat hij nipt buitenspel stond toen hij wél raak schoot. Zo bleef het bij 1-1. Real kwam daardoor op negentien punten, evenveel als Barcelona. De Catalanen hebben wel een beter doelsaldo. Over twee weken spelen beide clubs El Clásico in Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Osasuna
Meer over Osasuna
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.