'Gelders' Elftal van de Week met hofleverancier NEC en twee Vitessenaren

Reacties

Met de Gelderse derby op komst hebben NEC en Vitesse vertrouwen getankt in de Eredivisie en dat is te zien aan het Elftal van de Week. Met drie Nijmeegse en twee Arnhemse spelers is de Gelderse afvaardiging groot in speelronde acht.

'Gelders' Elftal van de Week met hofleverancier NEC en twee Vitessenaren
© Pro Shots

Nu NEC terug is in de Eredivisie staat voor het eerst sinds ruim vier jaar weer een Gelderse derby op het programma. Na de interlandperiode, op zondag 17 oktober, spelen de Nijmegenaren thuis tegen Vitesse. De ploeg van trainer Rogier Meijer won afgelopen zaterdag met 1-3 van Fortuna Sittard en uitblinkers Jonathan Okita, Elayis Tavsan en Jordy Bruijn verdienden een plekje in het Elftal van de Week.

Waar NEC er een week eerder niet in slaagde om Feyenoord in De Kuip te verslaan, deed Vitesse dat zondag in eigen huis wel. Door twee goals van Loïs Openda boekte de Arnhemmers een 2-1 zege. De aanvaller van Vitesse staat logischerwijs in het elftal. Dat geldt ook voor Eli Dasa, die rechts in de verdediging staat.

De rest van het elftal wordt gevuld door zes verschillende clubs. Uiteraard is er voor Speler van de Week Ibrahim Sangaré een plekje op het middenveld ingeruimd. Naast Bruijn en Okita staat daar ook Willem II'er Mats Köhlert. Tavsan en Opende worden voorin bijgestaan door Heracles Almelo-aanvaller Delano Burgzorg. Achterin is er plek voor FC Utrecht-keeper Maarten Paes, RKC Waalwijk-verdediger Melle Meulensteen en AZ-captain Owen Wijndal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.