Geïrriteerde Gattuso loopt leeg: 'Anders ga ik wel ergens in Koeweit werken...'

Reacties

Gennaro Gattuso is helemaal klaar met de verhalen dat zijn positie als trainer van Napoli onder druk zou staan. De voormalige vechtersbaas op het middenveld ventileerde zijn irritatie daarover na het bereiken van de halve finale van het Coppa Italia-toernooi.

Geïrriteerde Gattuso loopt leeg: 'Anders ga ik wel ergens in Koeweit werken...'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
4 - 2
Spezia
Spezia

Napoli bereikte die door Spezia donderdag met 4-2 te verslaan, mede door één doelpunt van Hirving Lozano. Voor de Mexicaanse ex-speler van PSV was het de honderdste goal van zijn clubcarrière, maar dat heuglijke feit werd na afloop volledig overschaduwd door alles wat er de laatste dagen rond Gattuso speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo had Napoli een dag voor het bekerduel een statement uitgegeven, waarin te lezen viel dat voorzitter Aurelio De Laurentiis het volledige vertrouwen heeft in Gattuso. De club reageerde daarmee op verhalen van Italiaanse media dat de trainer net als technisch directeur Cristiano Giuntoli zou moeten opstappen van de preses.

Volgens Corriere dello Sport had de excentrieke De Laurentiis deze week zelfs al gebeld met Rafael Benítez, die zijn handen na zijn vertrek uit China weer vrij heeft. De kleurrijke filmproducent zou de Spanjaard hebben gevraagd of hij bereid was terug te keren bij Napoli, als Gattuso er de komende week niet in zou slagen het tij te keren.

Benítez was tussen 2013 en 2015 trainer bij Napoli. Voorzitter De Laurentiis zou hem deze week hebben gepolst voor een terugkeer.
© Pro Shots

Gattuso reageerde donderdagavond geïrriteerd op de vraag of hij inderdaad van De Laurentiis het verzoek had gekregen om op te stappen. 'Andere collega's krijgen niet dezelfde behandeling', verklaarde hij zijn irritatie bij RAI Sport. 'Ik stapte op bij Milan omdat ik niet het geloof had dat ik daar iets kon betekenen, maar ik zal hier niet opstappen.'

Gattuso doet gewoon zijn werk en snapt de discussie over zijn positie niet. 'Ik ben nu vier jaar trainer en sta in mijn vierde Coppa Italia-halve finale. Ik zou wel willen zien hoe Inter het een maand zonder Romelu Lukaku en Lautaro Martínez doet... De voorzitter heeft inderdaad zijn vertrouwen in mij uitgesproken, maar ik heb dat niet nodig.'

Europa League
Gattuso mist waardering voor wat hij dit seizoen met Napoli neerzet. 'We staan in de halve finale van de Coppa Italia. En kijk waar Real Sociedad en AZ staan. Toch doen mensen net alsof we niets hebben bereikt door die Europa League-groep door te komen. Niemand heeft me iets gegeven, dus ik word niet depressief, maar het is moeilijk te winnen bij Napoli.'

En dat hij dan de vraag krijgt of hem is gevraagd op te stappen, maakt Gattuso witheet. 'Als ik nog geïrriteerder raak, ga ik wel ergens in Koeweit werken... Ik weet dat dit erbij hoort, maar wat er nu gebeurt is echt buitensporig. Als ik hier een interview geef, verwacht ik dat de eerste vraag over mijn vierde halve finale in mijn vierde jaar als trainer gaat...'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.