Gattuso neemt moeilijke beslissing en levert contract in

Reacties

De clubleiding van AC Milan moet weer op zoek naar een nieuwe trainer. Gennaro Gattuso heeft zijn tot 2021 doorlopende contract bij de club ingeleverd.

Gattuso neemt moeilijke beslissing en levert contract in

De club moet het nieuws nog bevestigen, maar in gesprek met La Repubblica bevestigt Gattuso het nieuws al. 'De beslissing om AC Milan te verlaten is niet makkelijk, maar ik moest deze beslissing nemen. Geef ik mijn contract op? Ja, omdat mijn verhaal met AC Milan nooit over geld mag gaan.' Mogelijk blijft Gattuso in een andere rol betrokken bij het team waar hij als speler dertien jaar voor uitkwam.

AC Milan werd dit seizoen vijfde in de Serie A en speelt daardoor weer niet in de Champions League komend seizoen. Gattuso werd eind 2017 aangesteld als opvolger van Vincenzo Montella, hij was alweer de zevende (interim)-trainer die voor de spelersgroep van AC Milan stond sinds het afscheid van Massimiliano Allegri in 2014.

'Het is een pijnlijke, maar noodzakelijk beslissing', gaat Gattuso verder. 'Er is geen precies moment waarop ik het besloot. Het was denk ik een opsomming van alles wat ik heb meegemaakt in de afgelopen achttien maanden.'

Het vertrek van Gattuso maakt volgens Italiaanse media deel uit van een groot bezuinigingsplan van voorzitter Ivan Gazidis. In het kielzog van Gattuso zouden ook directeuren Leonardo en Paolo Maldini vertrekken. Gazidis probeert naar verluidt de kosten te drukken om zo aan de regels van Financial Fair Play te voldoen. De UEFA achtervolgt AC Milan al langer, omdat er in de afgelopen jaren meer uitgegeven werd dan dat er binnenkwam aan inkomsten.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.