Gehavend Twente met Ruiz en Janssen op de training

Willem Janssen en Bryan Ruiz (foto) hebben vrijdag hun rentree gemaakt op het trainingsveld van FC Twente. De twee lieten dinsdag in het Champions League-duel met FC Vaslui (derde voorronde, 2-0 zege) nog verstek gaan vanwege blessures.

Gehavend Twente met Ruiz en Janssen op de training

Janssen moest zich voor zijn beoogde officiële debuut ziek melden. De van Roda JC Kerkrade overgekomen middenvelder is nog niet volledig hersteld, maar lijkt fit genoeg om tot de wedstrijdselectie voor het duel met Ajax (zaterdag) te behoren.

Ruiz is eveneens op de weg terug. De Costa Ricaan kreeg vorige week in het oefenduel met WKE een knietje op zijn bovenbeen, maar meldde zich vrijdag eveneens op de oefensessie. Of Janssen en Ruiz tegen Ajax in actie komen, is overigens nog de vraag. Mogelijk spaart trainer Co Adriaanse de sleutelspelers met het oog op de return tegen Vaslui (woensdag).

Nacer Chadli is zaterdag in de Amsterdam ArenA niet van de partij. De Belg kon vrijdag maar gedeeltelijk meetrainen door een knieblessure. Chadli is zodoende ook nog een twijfelgeval voor de trip naar Roemenië.

Van Denny Landzaat was al langer bekend dat hij het (return)treffen met Vaslui aan zich voorbij moet laten gaan. De middenvelder ondervindt nog te veel hinder van een scheenbeenkwetsuur. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's