Gehaald voor 81 miljoen, nu laat Everton dit drietal gratis gaan

Reacties

Everton neemt afscheid van vier opvallende spelers. Op de lijst met aflopende contracten die niet worden verlengd staan de namen van Gylfi Sigurdsson, Cenk Tosun, Fabian Delph en Jonjoe Kenny.

Gehaald voor 81 miljoen, nu laat Everton dit drietal gratis gaan
© Pro Shots

Dat Sigurdsson, Tosun en Delph transfervrij vertrekken bij Everton typeert het falende transferbeleid bij The Toffees. Het drietal kostte de club eerder bij elkaar opgeteld zo'n 81 miljoen euro aan transfersommen. Nu lopen de spelers gratis de deur uit.

Sigurdsson is overigens een apart geval. De IJslander kwam al ruim een jaar niet meer in actie voor Everton, dat in de zomer van 2017 bijna vijftig miljoen betaalde aan Swansea om de spelmaker over te nemen. Sigurdsson kwam in ruim honderdvijftig wedstrijd tot 31 goals, maar werd een jaar geleden disciplinair geschorst nadat hij werd aangehouden in een zedenzaak.

Ook Tosun laat Everton achter zich. De Turkse aanvaller kwam begin 2018 voor ruim 22 miljoen over van Besiktas, maar speelde in meer dan vier jaar slechts 61 wedstrijden. Dit seizoen kwam hij mede door blessures tot slechts elf speelminuten. Delph kostte in 2019 bijna tien miljoen. Ook bij hem gooiden blessures roet in het eten. Hij speelde 41 wedstrijden voor Everton.

Bij Kenny is het een ander verhaal. Hij kostte Everton geen transfersom, maar is juist een kind van de club. De rechtsback speelt al sinds zijn veertiende bij The Toffees, al werd hij nooit een vaste waarde. Everton deed hem nog wel een aanbieding, maar Kenny koos ervoor om te vertrekken en een nieuw avontuur aan te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.