Gefrustreerde Antony ontsnapt: 'Dit is gewoon donkerrood, klaar'

Reacties

Antony was dit seizoen al vaak goud waard voor Ajax, maar kon zondag het verschil niet maken in De Klassieker tegen Feyenoord. De Braziliaan zat zichtbaar niet goed in zijn vel en worstelde in de duels met Tyrell Malacia. Dat hij niet met rood werd weggestuurd, was volgens Pierre van Hooijdonk onbegrijpelijk.

Gefrustreerde Antony ontsnapt: 'Dit is gewoon donkerrood, klaar'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 2
Ajax
Ajax

Antony vocht vorig seizoen ook al felle duels uit met Malacia en dat was zondagmiddag niet anders. Malacia kwam opnieuw regelmatig als winnaar uit de strijd en dat frustreerde Antony, die in de eerste helft een slaande beweging maakte. Scheidsrechter Dennis Higler zag geen reden om de Ajax-aanvaller weg te sturen en gaf slechts een gele kaart. De VAR greep niet in.

Bij Studio Voetbal werd daar zondagavond verrast op gereageerd. 'Dit is gewoon een slaande beweging', stelde Van Hooijdonk. Theo Janssen en Rafael van der Vaart, die ook aan tafel zaten, stemden daarmee in. 'Dit is gewoon donkerrood, klaar. Maar de VAR grijpt wel vaker niet in', aldus Janssen.

Een ander moment waarbij Antony op negatieve wijze opviel was toen hij theatraal naar de grond ging nadat hij bij een sprintduel met een paar vingers op zijn kin geraakt was. 'Het is niet de eerste keer dat we het over Antony hebben', verzuchtte Van Hooijdonk. 'De ene keer ben je beter dan de andere keer, maar het gaat mij nu puur om de manier van reageren als het bij hem niet loopt zoals het moet lopen. Vorig jaar zagen we veel frustrerende momenten van Steven Berghuis: dat zie je bij hem ook structureel.'

Antony speelde de hele wedstrijd in De Kuip uit en boekte met zijn ploeg een 0-2 overwinning

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.