Geen zorgen bij Van Bronckhorst: 'Ervaring met nederlagen goedmaken'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst maakt zich na de 2-0 nederlaag van vorige week tegen Union Sint-Gillis nog geen zorgen. De manager van Rangers FC gelooft in een ommekeer in de voorronde van de Champions League.

Geen zorgen bij Van Bronckhorst: 'Ervaring met nederlagen goedmaken'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
3 - 0
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Toch was het vorige week een flinke domper voor de nummer twee van Schotland dat de nummer twee van België in eigen huis met 2-0 won. Rangers werd vooraf gezien als de favoriet voor het tweeluik, waarvan de winnaar PSV of AS Monaco treft. Toch denkt Van Bronckhorst dat zijn ploeg het nog gaat goedmaken.

De trainer kijkt daarbij onder andere naar de prestaties van vorig seizoen. Rangers haalde de finale van de Europa League, ondanks nederlagen in de heenwedstrijden van de kwartfinale (Sporting Braga) en de halve finale (RB Leipzig). 'Toen speelden we ook eerst uit en moesten we thuis een nederlaag goedmaken', zei Van Bronckhorst tijdens de persconferentie in aanloop naar de return van dinsdag.

'We weten hoe het is om terug te moeten komen van een achterstand. Natuurlijk komen we liever niet in deze positie, maar dit is een nieuwe kans voor ons om te laten zien wat voor team we willen zijn', vervolgde de manager. 'Wij willen in de Champions League blijven en ons plaatsen voor de groepsfase. De heenwedstrijd leverde niet het gewenste resultaat op, maar we hebben de kans om het goed te maken.'

Respectloos
Middenvelder John Lundstram moest nog even kwijt dat hij de manier van juichen van tegenstander Union vorige week over het randje vond gaan. 'Een tikkeltje respectloos', oordeelde hij. 'Kijk, we zijn er klaar voor en we grijpen alles aan om gemotiveerd door te worden. Wij hebben de beelden van de juichende spelers gezien. Misschien vergissen zij zich over de impact van ons publiek. Dit is een lastige plek om te voetballen voor tegenstanders. Ik weet niet of ze dat door hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.