Schmidt is al bijna ronde verder, Van Bronckhorst in de problemen

Benfica staat al met één been in de play-offronde van de Champions League. De ploeg van Roger Schmidt won dinsdag met ruime cijfers van FC Midtjylland, dat Goncalo Ramos een hattrick zag maken. Het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst staat er niet goed voor tegen Union Sint-Gillis.

Benfica
Benfica
4 - 1
FC Midtjylland

Benfica maakt indruk in de eerste weken onder Schmidt. De ploeg boekte overtuigende overwinningen in de voorbereiding en stond er dinsdagavond ook op het moment dat het moest. Ramos werd de grote man tegen Midtjylland, door drie keer te scoren, maar ook het aandeel van David Neres was behoorlijk. De voormalig Ajacied schreef de assists bij de eerste twee goals van Ramos op zijn naam.

Het hoogtepunt van de avond was de 3-0 van Enzo Fernández, die vlak voor rust scoorde met een prachtige volley uit een hoekschop. Ramos maakte in de tweede helft zijn hattrick compleet. Midtjylland deed nog wel wat terug, met een benutte strafschop van Pione Sisto, maar verder kwamen de Denen niet. Benfica is daardoor erg hard op weg naar de play-offronde.

Union Sint-Gillis
2 - 0
Glasgow Rangers

De winnaar van het tweeluik Union Sint-Gillis - Rangers FC neemt het in de play-offronde op tegen de winnaar van de strijd tussen PSV en AS Monaco. Van Bronckhorst heeft voor de return de kracht van Ibrox nodig, want in België ging Rangers met 0-2 onderuit. Dat terwijl de Schotten wel meer aan de bal waren. Union liet zijn tegenstander het spel maken en sloeg zelf hard toe.

Teddy Teuma schoot de Belgische stuntploeg na een klein halfuur op voorsprong. Teuma was een kwartier voor tijd ook betrokken bij de 2-0, toen hij tegen de hand van een tegenstander schoot. De VAR adviseerde een strafschop en die werd binnengeschoten door Dante Vanzeir. In blessuretijd was Christian Burgess nog erg dicht bij de 3-0, maar dat leed bleef Van Bronckhorst bespaard.