Geen vervanger voor Varane? Dit zijn de overgebleven opties bij Real Madrid

Reacties

Met het vertrek van eerst Sergio Ramos en nu ook Raphaël Varane is het defensieve hart van Real Madrid uit de ploeg gerukt. De verwachting is dat er voor laatstgenoemde geen directe vervanger aangetrokken zal worden. Wat zijn de overgebleven opties voor coach Carlo Ancelotti?

Geen vervanger voor Varane? Dit zijn de overgebleven opties bij Real Madrid
© Pro Shots

Real en Manchester United bereikten deze week een akkoord over een transfersom voor Varane, die zijn nog een jaar doorlopende contract in Spanje niet wilde verlengen. Het gaat volgens de Engelse media om een bedrag van veertig miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot maximaal vijftig miljoen euro. In Spanje wordt laatstgenoemd bedrag genoemd als de transfersom.

Mocht Real inderdaad vijftig miljoen euro ontvangen voor Varane, dan lost hij Achraf Hakimi af als duurst verkochte verdediger ooit bij Real. Hakimi ging vorig jaar voor 41 miljoen euro naar Internazionale en is door de Italianen alweer met winst doorverkocht aan Paris Saint-Germain. Real kreeg enkel voor Cristiano Ronaldo, Álvaro Morata en Ángel Di María hogere transfersommen dan voor Varane.

Operatie Mbappé

Gezien het feit dat de 28-jarige Fransman volgend jaar transfervrij zou zijn, en Real net als veel andere clubs hard geraakt is door de coronacrisis, is vijftig miljoen euro een prachtig bedrag voor De Koninklijke. Spaanse media denken dat het geld niet geïnvesteerd zal worden in een vervanger, maar dat het bedrag in een spaarpotje gaat voor Operatie Mbappé. Florentino Pérez wil de superster van Paris Saint-Germain voor volgend jaar, wanneer zijn contract in Frankrijk afloopt, binnenhalen. Real zal met een zeer grote aanbieding moeten komen om de aanvaller te kunnen verleiden.

Voor de eerder vertrokken Ramos, nu ploeggenoot van Mbappé bij PSG, haalde Real wel een vervanger in huis. David Alaba (29) kon transfervrij worden overgenomen van Bayern München en is de belangrijkste optie voor de positie links centraal in de verdediging. De multifunctionele Oostenrijker, die ook als linksback of op het middenveld uit de voeten kan, heeft bij Real ook het iconische rugnummer 4 van Ramos overgenomen.

Éder Militão geldt als de meest waarschijnlijke partner voor Alaba in het centrum van de Real-defensie. De 23-jarige Braziliaan kwam twee jaar geleden voor vijftig miljoen euro over van FC Porto en moest, ondanks zijn flinke transfersom, rustig wachten op zijn kans. Immers: Varane en Ramos, dat stond jarenlang prima bij Real. Laatstgenoemde miste de slotfase van het afgelopen seizoen door een knieblessure en mede daardoor was Militão in de laatste tien competitiewedstrijden basisspeler. In die duels maakte hij een prima indruk.

© Pro Shots

Militão speelde regelmatig samen met de 31-jarige Nacho Fernández, die in het afgelopen seizoen ook heel wat speelminuten heeft gemaakt. Het kind van de club (Nacho speelt al zijn gehele loopbaan voor Real) deed in 24 competitiewedstrijden mee en heeft misschien de schijn wat tegen, maar ook hij heeft zich bewezen als een betrouwbare verdediger. Zo heeft Ancelotti drie opties waar hij op kan bouwen voor zijn hart van de verdediging.

De vacature voor de vierde centrale verdediger ligt open. De 24-jarige Jesús Vallejo hoopt zijn kans te kunnen pakken: hij werd al op huurbasis naar Real Zaragoza, Eintracht Frankfurt, Wolverhampton Wanderers én Granada gestuurd, maar is nu terug in het Estadio Santiago Bernabéu en weet dat Ancelotti hem weleens nodig zou kunnen hebben. Victor Chust lijkt zijn belangrijkste concurrent te zijn. De 21-jarige mandekker is de aanvoerder van Real Madrid Castilla en hoopt door te kunnen stromen naar de hoofdmacht. Zo zijn er nog wel meer jeugdspelers die hun kans ruiken.

De transfer van Varane wordt vermoedelijk nog ergens deze week afgerond. De Fransman neemt afscheid met onder meer vier Champions League-eindzeges achter zijn naam (Varane heeft het toernooi vaker gewonnen dan zijn nieuwe werkgever United) en zal ongetwijfeld gemist gaan worden bij Real. Zijn vertrek brengt de komst van Mbappé echter wel weer een stukje dichterbij. En daar is het uiteindelijk toch allemaal om te doen.

Varane & Maguire: beste verdedigingsduo in de Premier League?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer R. Varane
Meer over R. Varane
Meer D. Alaba
Meer over D. Alaba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.