Geen 'transfer' tussen landen voor Feyenoord-beul Svilar

Reacties

Mile Svilar mag niet overstappen van Servië naar België. De keeper van AS Roma groeide onlangs uit tot beul van Feyenoord, door twee penalty's te stoppen in hun Europa League-clash. Dat was ook onze zuiderburen opgevallen.

Geen 'transfer' tussen landen voor Feyenoord-beul Svilar
© Pro Shots

Sinds Daniele De Rossi trainer is in Rome, speelt de 24-jarige doelman alles. 'We zagen dat Svilar meer speelt bij AS Roma en een strafschop redde', vertelde de Belgische bondscoach Domenico Tedesco deze donderdag op de persconferentie naar aanleiding van zijn selectie voor twee oefenwedstrijden. Het was niet één strafschop die Svilar stopte tegen Feyenoord, maar twee: van Dávid Hancko en Alireza Jahanbakhsh.

Onlangs werd Svilar dan ook weeropgeroepen voor Servië. Dat land had hij drie jaar geleden voor de eerste en laatste keer vertegenwoordigd in een oefenduel met Qatar, hoewel hij alle jeugdelftallen van België doorliep. Ditmaal sloeg Svilar de uitnodiging uit Servië af, omdat de geboren Antwerpenaar uit de jeugd van Anderlecht alsnog voor België wilde uitkomen.

Of dat mogelijk was, bleef lang onduidelijk. De regelgeving van de FIFA leek dubbelzinnig: spelers kunnen van land wisselen als ze voor hun 21ste debuteren (Svilar was 22), maar ook wanneer ze minder dan drie officiële interlands hebben gespeeld. Voer voor juristen dus.

'We volgden Svilar sinds enkele maanden van dichtbij', erkende bondscoach Tedesco donderdag. 'Maar het is duidelijk dat hij niet kan spelen voor ons. We hebben overlegd met onze juridische afdeling en zij hebben ons bevestigd dat Svilar niet weer van land kan wisselen. Jammer, maar daar is nu wel duidelijkheid over.'

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer M. Svilar
Meer over M. Svilar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.