Piepjonge Svilar weer in de spotlights: 'Gemengde gevoelens'

Reacties

Mile Svilar vertolkte dinsdagavond wederom een hoofdrol bij Benfica. De pas net achttienjarige doelman stopte in de wedstrijd tegen Manchester United (2-0) een strafschop, maar kende ook een dieptepunt.

Piepjonge Svilar weer in de spotlights: 'Gemengde gevoelens'

Net als in de vorige wedstrijd tegen United kreeg Svilar namelijk een eigen doelpunt op zijn naam. In Lissabon trok hij knullig een bal over de doellijn, in Manchester kon hij er dinsdag weinig aan doen dat een schot van Nemanja Matic via de paal en de rug van de keeper tegen de touwen vloog.

'Maar toch sta ik hier met gemengde gevoelens. Ik kreeg met wel erg veel emoties te maken in een tijdsbestek van twintig minuten. Ik denk niet dat ik iets aan het eigen doelpunt kon doen, ik had gewoon pech. Desondanks blijft het maken van een eigen doelpunt erg vervelend', reageerde Svilar na afloop.

De piepjonge Belg is pas net eerste keeper van Benfica. 'Ik probeerde vandaag ook echt te genieten van deze wedstrijd. Dat ik dit op mijn leeftijd mee mag maken is heel bijzonder. De fans van Benfica waren geweldig vanavond. Jammer genoeg hebben we niet kunnen winnen. We speelden erg goed en kregen volop kansen, maar David de Gea keepte fantastisch voor United.'

Mourinho
Manchester United-manager José Mourinho zag dat zijn ploeg het soms lastig had met Benfica, maar desondanks was de Portugees zeer tevreden na de zege. 'Ik ben blij met de punten en het feit dat we geen doelpunt hebben geïncasseerd. Door de wissels ontbrak er wat stabiliteit, maar dat was geen moment te zien.'

'Ik ben ook heel blij dat een talent uit de eigen jeugd (Scott McTominay, red.) een hele wedstrijd heeft kunnen spelen op Champions League-niveau. Eigenlijk ben ik blij met alles. We zijn bijna geplaatst, helaas nog niet helemaal. We hebben twee zware thuiswedstrijden achter de rug, tegen Tottenham Hotspur en vanavond tegen Benfica, en hebben twee keer gewonnen. Beter kan niet', besloot de contente Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.