Geen stunt van Minteh: titelhouder Senegal start sterk, prachtige goal Camara

Titelverdediger Senegal is met een overtuigende zege op Gambia begonnen aan de Afrika Cup. Het slotakkoord van Lamine Camara, de 3-0, betekende het hoogtepunt.

© ZS Sport
Senegal
Senegal
3 - 0
Gambia
Gambia

Senegal kroonde zich twee jaar geleden voor het eerst in zijn geschiedenis tot de beste van Afrika, door in de finale na strafschoppen te winnen van recordkampioen Egypte. De manschappen van Aliou Cisse gaan nu proberen om hun titel te prolongeren en openden maandag in ieder geval goed. Gambia, met Feyenoorder Yankuba Minteh in de basis, was eigenlijk geen partij voor Senegal.

Grote man bij de regerend kampioen was de pas twintigjarige Camara, die twee keer scoorde. Zijn tweede doelpunt, de 3-0, was van grote schoonheid. Camara kreeg de bal net buiten het strafschopgebied voor zijn voeten en vond met een harde maar bekeken uithaal de kruising.

Senegal, dat al in de vierde minuut op voorsprong was gekomen via Idrissa Gueye en de hele tweede helft met een man meer speelde vanwege een rode kaart voor de Gambiaan Ebou Adams, komt vrijdag weer in actie. Dan wacht de topper tegen Kameroen.