Geen spijt Fekir voor provocerend juichen na historische zege

Reacties

Olympique Lyon boekte zondag een historische zege op rivaal Saint-Étienne, die nog lang herinnerd zal worden door wat er op én buiten het veld gebeurde. Hoofdrolspeler Nabil Fekir wilde niets weten van een bewuste actie.

Geen spijt Fekir voor provocerend juichen na historische zege

Lyon legde Saint-Étienne in Stade Geoffroy-Guichard over de knie en boekte mede dankzij een treffer van Memphis Depay een nimmer vertoonde zege bij de grote rivaal (0-5). Fekir was de grote man en niet alleen vanwege zijn twee goals.

In een toch al verhitte strijd trok Fekir na zijn tweede doelpunt zijn shirt uit, hetgeen door de aanhang van Saint-Étienne werd gezien als een ultieme vernedering. Een veldbestorming volgde, waarna de wedstijd pas na een lange onderbreking kon worden hervat. Fekir achtte zich allerminst schuldig.

'Het klopt dat het een gebaar was dat ze niet konden waarderen', zei hij na afloop tegen Canal Plus. 'Ik vierde mijn doelpunt op mijn manier. Er was geen bijbedoeling of kwade opzet. Misschien was het niet handig. Maar het was 0-5 en het is nog steeds voetbal. Of ik mijn excuses ga aanbieden? Nee, ik heb er geen spijt van.'

Lyon-trainer Bruno Genesio weigerde diep in te gaan op de actie van Fekir, maar gelooft niet in kwade opzet. 'Nabil is een oprecht iemand en ik denk dat Nabil zijn tweede goal wilde vieren op een manier die niet goed is. Maar ik ken hem goed genoeg om te weten dat hij respect heeft. Het feestje was niet om de boel te verstieren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.