Geen slaande deuren bij Feyenoord na averij tegen Sparta

Hoewel Feyenoord zondagmiddag in De Kuip tegen Sparta Rotterdam averij opliep, was er in het kamp van de thuisploeg ook plaats voor realiteitszin. Coach Dick Advocaat en aanvoerder Steven Berghuis erkenden dat de bezoekers zomaar de zege hadden kunnen pakken.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Sparta Rotterdam

'Heel moeizaam', zo concludeerde Advocaat voor de camera bij FOX Sports over het gelijkspel. 'Aan het einde kwamen we nog heel goed weg dankzij Bijlow', aldus de Feyenoord-coach over de enorme kans van Deroy Duarte in de slotseconde. 'Ik kan wel leven met 1-1. Al moeten we thuis natuurlijk winnen, met alle respect.'

Advocaat sprak van een rommelige wedstrijd en was lovend over de strijdlust van Sparta. Hij hekelde vooral de slordigheid van zijn eigen elftal. 'We kregen de bal geen drie, vier keer naar elkaar. En daar trainen we steeds op.'

De magere vertoning was een streep door de rekening. 'We hebben nog steeds niet verloren, maar ze moeten niet denken dat wij iedere wedstrijd gaan winnen. De tweede helft tegen ADO, tegen Willem II en op de training was het aardig. Dan hoop je dat door te zetten en komt het er in de wedstrijd niet uit. Het was te onrustig en de beleving kwam vooral van Sparta', aldus de nuchtere Feyenoord-coach, die al even koeltjes op de blessure van Leory Fer reageerde. Hij viel uit met hamstringklachten. 'Jammer, Leroy is een heel bepalende speler. Maar dan moet er een ander spelen…'

Berghuis sprak woorden van gelijke strekking. 'De eerste helft was ok, maar waren we wel slordig. Na rust was het een vechtwedstrijd. Een verdiend punt voor Sparta denk ik. Voor rust had ik zeker twee keer moeten scoren. In de tweede helft heb ik geen kans gehad, dus tevreden ben ik zeker niet.'

Jens Toornstra was het met Berghuis en Advocaat eens, maar ging ook nog even in op een incident waar hij zelf bij betrokken was. Voor rust kreeg hij een gele kaart voor een overtreding op Abdou Harroui. Gedacht werd aan een rode prent. 'Ik ving hem op en haalde de counter eruit. Het was niet mijn bedoeling om hem pijn te doen. Het was harder dan ik aanvankelijk dacht, dat klopt', zo besloot de middenvelder, die zich met Feyenoord nu kan richten op het Europa League-duel met Dinamo Zagreb.