Koploper Feyenoord wordt fitter en krijgt vorm

Reacties

Bryan Linssen lijkt zich voorlopig de eerste spits van Feyenoord te mogen noemen. De aanvaller maakte anderhalve week geleden een goede indruk tegen Willem II en trok die lijn door in het oefenduel van vorige week met Racing Genk.

Koploper Feyenoord wordt fitter en krijgt vorm
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Daar speelde een combinatie-elftal van de koploper in de Eredivisie tegen de Belgische club die ook aantrad met een verjongd team (1-1). Linssen deed het opnieuw naar behoren in België. Hij zorgt met zijn opportunistische speelstijl voor agressie voorin, is balvast, blijft in de punt spelen en creëert daarmee ruimte voor de mannen om hem heen. Het was de technische staf van Feyenoord tijdens trainingen al opgevallen dat de ploeg tot kansen kwam met Linssen in de spits.

De ontwikkeling van de voormalige speler van Vitesse is slecht nieuws voor Nicolai Jørgensen. De Deen is op de weg terug van een blessure, maar lijkt voorlopig op het tweede plan beland. Behalve een gelijkspel leverde het tripje naar België Feyenoord meer op. Trainer Dick Advocaat kon enkele voetballers minuten geven die terugkomen van blessures. Zo speelden Tyrell Malacia (heup) en Christian Conteh (hamstring) allebei een helft. Beiden zijn op de weg terug, al hebben ze tijd nodig.

Spajic
Marcos Senesi speelde een halve wedstrijd, hij heeft wat last van een spierblessure, maar zijn inzetbaarheid tegen Sparta, komende zondag, lijkt niet in gevaar. Hetzelfde geldt voor Uros Spajic. De van FC Krasnodar afkomstige Serviër speelde tegen Willem II zijn eerste officiële wedstrijd sinds december vorig jaar en maakte een kalme indruk. Spajic miste het duel in Genk door een voetkwetsuur en trainde begin deze week weer mee. Dat deed ook Lutsharel Geertruida, zie hersteld is van ziekte.

Eric Botteghin is eveneens op de weg terug, maar nog niet speelklaar. Zo heeft Advocaat ineens weer wat te kiezen bij Feyenoord. Voorin lijkt dus Linssen de voorkeur te krijgen, terwijl zijn positie links voorin wordt ingenomen door Mark Diemers, die op deze plek een gedisciplineerde indruk maakte. Op het middenveld is João Teixeira verzekerd van een basisplaats. De Portugees speelde in België tachtig minuten mee en wordt fysiek steeds sterker. Dit betekent dat Advocaat voor de andere positie op het middenveld een keuze zal moeten maken tussen Jens Toornstra en Orkun Kökcü, die door interlandverplichtingen met Turkije afwezig was.

Brede selectie
De terugkeer van Geertruida kan ten koste gaan van Bart Nieuwkoop, hoewel hij juist bezig is aan een sterke fase als rechtsback, of Spajic, die in Tilburg juist zo beviel. Tel daarbij op de snelle revalidatie van Luis Sinisterra en de terugkeer van Conteh, en Feyenoord heeft straks een brede selectie die nodig is mee te strijden op drie fronten. In de schaduw van Ajax en het transfergeweld in Eindhoven, heeft de koploper zijn zaakjes steeds beter voor elkaar.

'Feyenoord gaat door corona nog grotere rol spelen in leven supporters'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.