Feyenoord speelt met scorende Fer gelijk tegen sparringpartner Genk

Feyenoord heeft zaterdag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd tegen Racing Genk afgewerkt. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen de middenmoter uit de Jupiler Pro League.

Feyenoord besloot op weg naar de Eredivisie-wedstrijd van volgende week zondag tegen Sparta Rotterdam te sparren met de Belgen. Dick Advocaat kon vanzelfsprekend geen beroep doen op internationals als Steven Berghuis, maar Feyenoord trad wel aan met een sterke ploeg, zo wordt door Genk geschetst. De Rotterdammers hebben nog geen mededeling gedaan over de opstelling.

Genk kwam op voorsprong via Theo Bongonda, die een strafschop benutte. Feyenoord maakte vlak voor rust gelijk en deed dat ook door toe te slaan vanaf de strafschopstip. Leroy Fer zorgde voor de 1-1 en Genk-doelman Maarten Vandevoordt voorkwam in de tweede helft met diverse reddingen dat de Eredivisie-koploper op voorsprong kwam.

Feyenoord heeft nu nog ruim een week om zich voor te bereiden op de stadsderby. Na de interlandperiode wacht er direct een drukke week voor de selectie van Dick Advocaat. De Rotterdammers beginnen op donderdag 22 oktober aan de groepsfase van de Europa League met een uitwedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Op 25 oktober volgt een duel met RKC in Waalwijk.