Geen Messi of Ronaldo in finale van prestigieuze UEFA-verkiezing

Reacties

Kevin De Bruyne, Jorginho of N'Golo Kanté; een van die drie wordt binnenkort uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De UEFA heeft de drie finalisten voor de verkiezing donderdag bekendgemaakt.

Geen Messi of Ronaldo in finale van prestigieuze UEFA-verkiezing
© Pro Shots

De drie waren allemaal actief in de Champions League-finale. Daarin wonnen Kanté en Jorginho met Chelsea van Manchester City, waar De Bruyne uitviel na een botsing met Antonio Rüdiger.

De winnaar van de verkiezing wordt volgende week donderdag bekendgemaakt bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Vorig jaar was Robert Lewandowski de winnaar van de award, nadat hij de Champions League had gewonnen met Bayern München. Het jaar daarvoor won Virgil van Dijk, nadat hij met Liverpool de beste was in het miljardenbal.

Coach van het Jaar
Er zijn ook nog drie genomineerden over voor de titel Coach van het Jaar. De strijd gaat tussen de twee trainers die de finale van de Champions League haalden en Roberto Mancini, de Italiaanse bondscoach die natuurlijk het EK won. Zoals gezegd was Tuchel in de Champions League-finale met Chelsea het Manchester City van Guardiola de baas.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.