Geen Bayern-trauma voor Spurs: Mourinho wenst derde ontmoeting

Reacties

José Mourino gelooft in een nieuw Champions League-sprookje van Tottenham Hotspur. De coach is ervan overtuigd dat zijn ploeg in februari, wanneer de eerste duels in de knock-outfase op het programma staan, veel verder zal zijn. Hij hoopt nog op een kans op sportieve wraak.

Geen Bayern-trauma voor Spurs: Mourinho wenst derde ontmoeting
© Pro Shots

Tottenham verloor de laatste groepswedstrijd met 3-1 van Bayern München, dat eerder in de groepsfase in Londen al met 2-7 had gewonnen van de Engelsen. Ondanks deze nederlagen eindigde Tottenham als tweede in de groep en gaat het verder in de Champions League. Dit stond overigens al voor het treffen in de Allianz Arena vast.

Omdat Tottenham al zeker was van de tweede plek, gaf Mourinho woensdag een aantal jongelingen de kans om zich te laten zien. Hij benadrukte dan ook dat hij niet te veel aandacht wilde schenken aan de tweede nederlaag tegen Bayern, maar wil de prestaties van de spelers vooral gebruiken voor zijn toekomstige selectiekeuzes. Mourinho leert zijn nieuwe ploeg steeds beter kennen.

'Ik denk dat de teams die eerste zijn geworden in de groepen niet tegen ons willen spelen', zei Mourinho tegen Sky Sports. 'Ik denk dat wij een van de sterkste teams van de tweede groep zijn. We staan voor een dwaze periode, met een heel druk speelschema, wat ongetwijfeld invloed gaat hebben. Maar eind februari begrijp ik mijn spelers beter en zij begrijpen mij beter. We hebben nog twee maanden om te werken en we zullen in februari veel verder zijn.'

Ondanks twee nederlagen wil Mourinho Bayern later in het toernooi best nog eens tegenkomen. 'Het team waar we nu mee voor de dag kwamen is nog geen perfecte puzzel', zei de Portugees. 'We probeerden gewoon een team samen te stellen waarmee we wat spelers rust konden geven en we de omstandigheden konden creëren om de jongens zonder ervaring een goede wedstrijd te kunnen laten spelen. Mijn wens is om Bayern nog eens tegen te komen voor een échte wedstrijd.'

Tottenham, dat vorig seizoen de finale van de Champions League bereikte, kan in de achtste finales niet aan Bayern gekoppeld worden. De ploeg van Mourinho wacht een ontmoeting met Paris Saint-Germain, Barcelona, Juventus, Valencia of RB Leipzig.

Analyse: hoe Mourinho weer de Champions League kan winnen
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.