Geeft België na EK- en Nations League-dreun eerste plek FIFA-lijst uit handen?

Reacties

België loopt het risico om later deze maand door Brazilië te worden overvleugeld op de FIFA-ranking. Het is voor De Rode Duivels een extra motivatie richting de troostfinale in de Nations League tegen Italië van zondagmiddag.

Geeft België na EK- en Nations League-dreun eerste plek FIFA-lijst uit handen?
© Pro Shots
Italië
Italië
2 - 1
België
België

De formules zijn niet extreem toegankelijk, maar het komt erop neer dat Brazilië bij overwinningen op Colombia (10 oktober) en Uruguay (15 oktober) de macht grijpt als België verliest van Italië. In dat geval blijven onze zuiderburen op 1832,33 punten steken en komen De Goddelijke Kanaries op 1832,99 punten.

Antony en co voegden met het verslaan van Venezuela al 4,75 punten toe aan het totaal en zeges op Colombia en Uruguay leveren nog meer op, omdat deze landen meer FIFA-punten bezitten dan Venezuela.

België is al sinds het najaar van 2018 de lijstaanvoerder. Tijdens zijn persconferentie richting het duel met Italië erkende bondscoach Roberto Martínez zaterdag dat het behoud van de eerste plaats een doelstelling is. 'Natuurlijk is dat belangrijk. We staan al drie jaar bovenaan en dat willen we zo houden. Het is altijd een doel.'

Als Brazilië zondag verliest van Colombia kan België weer even vooruit, want dan incasseert de vijfvoudige wereldkampioen ruim zeventien strafpunten. De Rode Duivels kunnen geen strafpunten krijgen, omdat de Nations League geldt als knock-outfase van een groot toernooi.

FIFA-ranking 16/09/2021 (de meest recente):

1. België 1832,33
2. Brazilië 1811,73
3. Engeland 1755,44
4. Frankrijk 1754,31
5. Italië 1735,73
11. Nederland 1648,20
Bekijk hier de eerste goal van Antony in het shirt van Brazilië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.