Geduld Van de Beek beloond met basisplaats in Champions League

Reacties

Het geduld van Donny van de Beek bij Manchester United wordt dan eindelijk beloond. Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft een basisplaats in petto voor de Oranje-international in het Champions League-duel met RB Leipzig (met Justin Kluivert op de bank).

Geduld Van de Beek beloond met basisplaats in Champions League
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
5 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Het is voor het eerst in een maand dat Van de Beek weer aan de aftrap mag verschijnen bij Manchester United. Na zijn basisoptredens in het League Cup-toernooi tegen Luton Town en Brighton & Hove Albion eind september moest de 23-jarige miljoenenaankoop het telkens doen met korte invalbeurten in de Premier League en de Champions League, in totaal kwam hij in die competities pas 61 minuten in actie. Zaterdag bleef hij zelfs de hele wedstrijd op de bank in de topper tegen Chelsea (0-0).

Het leidde ertoe dat de situatie van Van de Beek veelbesproken was. Op social media ging zelfs al de hashtag #freedonny rond. Dinsdag liet Solskjaer tijdens zijn persconferentie al weten dat de voormalig Ajacied dit seizoen nog een belangrijke rol zal gaan spelen. En dat gebeurt dus al sneller dan misschien werd verwacht. Van de Beek is de meest vooruitgeschoven middenvelder in een 4-4-2-systeem achter spitsen Mason Greenwood en Anthony Martial. Paul Pogba start ook, Bruno Fernandes krijgt rust.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.