Evra verklaart woorden over Van de Beek: 'Ook goede spelers op de bank nodig'

Reacties

'Als we het hebben over Van de Beek: niets ten nadele van die jongen, maar waarom hebben we hem gekocht?', vroeg Patrice Evra zich het afgelopen weekend als analyticus van Sky Sports af toen Manchester United in eigen huis 0-0 speelde tegen Chelsea. De Fransman en voormalig speler van United geeft nu toch nog even wat uitleg over die woorden.

Evra verklaart woorden over Van de Beek: 'Ook goede spelers op de bank nodig'
© Pro Shots

United speelde dus doelpuntloos gelijk tegen Chelsea, maar Van de Beek bleef desondanks de hele wedstrijd op de bank. 'Hij bekijkt iedere wedstrijd vanaf de zijkant. United heeft hem helemaal niet nodig, dát is de harde waarheid', zei Evra over Van de Beek, die in de Premier League pas 59 minuten in actie kwam en in totaal tot zeven optredens in alle competities.

'Ik heb bij Sky gezegd dat we Donny niet nodig hebben. Mensen moeten begrijpen dat je op televisie straight to the point moet zijn. Je hebt niet altijd tijd om dingen uit te leggen. Sommigen zitten de hele dag op hun iPhone niets te doen en trekken mijn woorden in twijfel. Ik zal jullie uitleggen waarom ik dat heb gezegd', leidt Evra zijn verhaal op Instagram in. 'Fred, Scott McTominay, Nemanja Matic: je houdt van ze of je haat ze. Als je grote wedstrijden speelt en je moet compact spelen leveren ze altijd. Dat is mijn mening. Dat zijn dan al drie middenvelders. Is Donny beter dan Paul Pogba? Nee. Beter dan Bruno Fernandes? Nee.'

Toch stelt Evra dat hij niet respectloos is richting de Nederlandse middenvelder. 'Ik heb veel respect voor Donny. De manier waarop hij voor Ajax speelde: ik wil dat hij dat ook bij United laat zien. Maar er is één probleem: hoeveel wedstrijden heeft United dit seizoen gespeeld? En hoeveel wedstrijden hebben we hem nodig gehad? Als we prijzen willen winnen, hebben we ook goede spelers op de bank nodig. Natuurlijk is hij daar niet blij mee. Als je voor 40 miljoen tekent, hoop je alles te spelen. Maar ik vertrouw op Ole (Gunnar Solskjaer, red.) en de spelers moeten ook vertrouwen op Ole. Donny krijgt zijn kans nog wel en dan moet hij laten zien dat hij het waard is om voor United te spelen. Dus trek mijn woorden niet meer uit hun verband , want vooralsnog was er gewoon nog geen noodzaak om Donny te laten spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.