Gebrek aan scherpte breekt Juve en Ronaldo op: 'Dit is vrij uniek'

Reacties

Voor het eerst in zijn loopbaan heeft Cristiano Ronaldo twee finales op rij verloren in clubverband. De 35-jarige Portugees kon woensdagavond niet het verschil maken voor Juventus in de Coppa Italia-finale tegen Napoli, dat na strafschoppen won door missers van Paulo Dybala en Danilo.

Gebrek aan scherpte breekt Juve en Ronaldo op: 'Dit is vrij uniek'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
ns
0 - 0
Juventus
Juventus

Het was voor Juventus de twee wedstrijd na de coronabreak, maar weer slaagde de ploeg van Maurizio Sarri er niet in te scoren. Afgelopen vrijdag werd het mede door een gemiste penalty van Ronaldo 0-0 tegen AC Milan in de return van de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi. Dat resultaat was na de 1-1 van eerder dit seizoen nog wel genoeg voor een plek in de finale, maar die leverde De Oude Dame niet de eerste prijs op.

Het is al de tweede eindstrijd die Juventus dit seizoen verloor. In december was bekerwinnaar Lazio al te sterk in de strijd om de Italiaanse Super Cup (1-3). Het resulteert nu in een unieke dubbel voor Ronaldo. Nooit eerder verloor de superster met zijn clubs twee finales op rij. Bovendien wacht Sarri nog altijd op zijn eerste hoofdprijs in Italië, wat voorafgaand aan de eindstrijd tegen Napoli nog werd aangestipt door de Italiaanse pers.

Sarri constateerde na afloop dat zijn spelers nog scherpte missen, nu Juve in de eerste 180 minuten sinds de hervatting nog niet heeft gescoord. 'Dit is erg ongebruikelijk voor ons, eigenlijk vrij uniek. Maar het toont het gebrek aan scherpte aan na zo'n lange pauze.' Ook Ronaldo heeft er last van. 'Hij is in dezelfde vorm als anderen, zoals Paulo Dybala en Douglas Costa. Het ontbreekt hem aan scherpte om te dingen te doen waarin hij goed is.'

Zwijgen
Het maakt de teleurstelling van het mislopen van de eerste hoofdprijs van het seizoen er niet minder om. Sarri koos er daarom wijselijk voor om zijn mond te houden. 'Ik heb na de wedstrijd niet veel gezegd tegen de spelers. Ik was boos en teleurgesteld, net als hen. Op dat soort momenten is zwijgen vaak het beste', aldus de trainer van Juventus, waar Matthijs de Ligt centraal achterin opnieuw in de basis begon.

Ook De Ligt moet na het winnen van de Nederlandse dubbel, vorig seizoen met Ajax, dus nog wachten op zijn eerste prijs met Juventus. De grootmacht uit Turijn ligt als koploper van de Serie A nog wel op koers voor de negende landstitel op rij, maar nummer twee Lazio heeft slechts een punt minder met nog twaalf speelronden voor de boeg. Maandagavond is Bologna de eerste tegenstander van Juventus, als de Serie A wordt hervat.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.