Gebrek aan ervaring breekt Vitesse bijna op: 'We hebben geluk gehad'

Thomas Letsch erkent dat Vitesse het nodige geluk heeft gehad in het tweeluik met Dundalk in de derde voorronde van de Conference League. De Duitse coach was zelf ook niet tevreden, maar wees na de return in Ierland (1-2) ook op het gebrek aan ervaring in zijn ploeg.

Dundalk
Dundalk
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Door blessures ontbraken Jacob Rasmussen en Eli Dasa, terwijl Loïs Openda was geschorst. Daarnaast viel Danilo Doekhi zes minuten voor tijd uit. Zonder de aanvoerder trok Vitesse de voorsprong over de streep, nadat het in de laatste twintig minuten nog zeer penibel werd door de aansluitingstreffer van Patrick Hoban uit een penalty.

'Natuurlijk ben ik niet tevreden, we moeten nog aan veel dingen werken', reageerde Letsch donderdagavond na afloop voor de camera van Omroep Gelderland. 'Maar het belangrijkste was om een ronde verder te komen, dat hebben we gedaan. Met geluk. We hebben 120 minuten goed voetbal gespeeld, maar ook zestig minuten niet goed.'

'Het is een erg jong en onervaren team en dat heb je ook gemerkt', vervolgde Letsch. 'Matus Bero heeft op dit niveau veel wedstrijden gespeeld en heeft ook interlandervaring, hij blijft zijn eigen spel spelen, hij blijft rustig. Bij de anderen werd het een beetje wild, toen werd het gevaarlijk. We hebben het nodige geluk gehad, maar dat hoort er ook bij.'

Ook doelman Markus Schubert stelde dat Vitesse niet tevreden mocht zijn over het vertoonde spel, maar stipte ook een pluspunt aan. 'We hebben het over twee wedstrijden tegen Dundalk onnodig spannend gemaakt, maar wat ook telt is dat we de wedstrijd op onze mentaliteit en vol passie gewonnen hebben. We staan verdiend in de volgende ronde.'