Geblesseerde Mazraoui gaat definitief met Marokko naar Afrika Cup

Reacties

Noussair Mazraoui gaat, zijn spierscheuring ten spijt, toch naar de Afrika Cup met Marokko. De rechtsback van Bayern München is, nadat hij al deel uitmaakte van de voorselectie, nu ook opgenomen in de definitieve selectie van bondscoach Walid Regragui voor het toernooi in Ivoorkust.

Geblesseerde Mazraoui gaat definitief met Marokko naar Afrika Cup
© Pro Shots

Mazraoui liep op Old Trafford een spierscheuring op in het Champions League-duel met het Manchester United van zijn ex-trainer Erik ten Hag. Bayern zelf heeft geen informatie vrijgegeven over de herstelduur voor Mazraoui, diverse Duitse media hinten erop dat het zeker nog weken, mogelijk een maand duurt voordat de genezing voltooid is. De start van de Afrika Cup, op 13 januari, zou in dat geval te vroeg komen.

Behalve Mazraoui heeft Regragui nog een kwintet spelers met wortels in Nederland opgeroepen voor de Leeuwen van de Atlas, die op het WK vorig jaar pas in de halve finale strandden. Ismael Saibari speelt bij PSV. Oussama El Azzouzi (Bologna) werd in Nederland geboren, hetzelfde geldt voorSofyan Amrabat (Manchester United), Hakim Ziyech (Galatasaray) en Tarik Tissoudali (AA Gent).

Op de Afrika Cup speelt Marokko op 17 januari zijn eerste wedstrijd tegen Tanzania. Vier dagen later wacht het treffen met Congo, de groepsfase wordt afgesloten op 24 januari, tegen Zambia. Marokko geldt als één van de favorieten om op 11 februari de beker omhoog te houden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afrika Cup

Stand Groep F Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
DR Congo
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Zambia
3
0
2
1
2-3
-1
2
4
Tanzania
3
0
2
1
1-4
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.