Geblesseerd en hopeloos uit vorm: toch twijfelt Deschamps niet aan Pogba

Reacties

Paul Pogba heeft dramatische seizoenen achter de rug bij Manchester United en zal er vanwege een blessure ook niet staan aan het begin van dit seizoen, maar bondscoach Didier Deschamps twijfelt niet over de WK-deelname van de middenvelder. Hij heeft zijn plan voor het WK al klaar.

Geblesseerd en hopeloos uit vorm: toch twijfelt Deschamps niet aan Pogba
© Pro Shots

Pogba speelde sinds de start van het seizoen 2019/20 in totaal 91 wedstrijden voor United, waarin hij slechts achtmaal scoorde. Deze zomer verliet hij de club transfervrij en tekende hij bij Juventus. In de voorbereiding liep Pogba een knieblessure op, waardoor het uitgesloten lijkt dat de Fransman de start van het seizoen haalt.

Voor Deschamps bestaat er echter geen twijfel over Pogba. 'Natuurlijk sta ik in contact met hem. Zijn deelname aan het WK staat niet ter discussie', bevestigt de bondscoach in gesprek met Le Parisien. Deschamps wil Pogba graag aan Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté koppelen tijdens het WK in Qatar. 'Zij zijn leiders met heel veel ervaring, spelers die altijd in de spotlights staan. Het is voor mij heel belangrijk dat ze erbij zijn.'

Didier Deschamps of Zinedine Zidane: wie wordt na het WK in Qatar de nieuwe bondscoach van Frankrijk?
© Imago
Didier Deschamps of Zinedine Zidane: wie wordt na het WK in Qatar de nieuwe bondscoach van Frankrijk?

Mogelijk is het mondiale eindtoernooi het laatste kunstje van Deschamps als bondscoach, zijn huidige contract loopt na het WK af. Zinedine Zidane heeft herhaaldelijk aangegeven interesse te hebben in de opvolging van Deschamps, maar die geeft zijn positie niet zomaar op. 'Er is geen vacature voor bondscoach van Frankrijk, die positie bezet ik met mijn staf. Iedereen mag zeggen en schrijven wat hij of zij wil, dat heeft op mij geen impact.'

De Fransen verdedigen in november hun WK-titel, in de groepsfase zijn ze gekoppeld aan Australië, Denemarken en Tunesië. Tot nu toe verloopt de voorbereiding op het toernooi niet geweldig, in de afgelopen interlandperiode won Frankrijk geen enkele keer, waardoor degradatie uit de Nations League A lonkt. Spelen om de Nations League-titel is nu al uitgesloten voor de sterrenploeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.