Schande voor de wereldkampioen: Frankrijk nu al kansloos in Nations League

Frankrijk weet na vier wedstrijden in de Nations League al dat het niet de finaleronde van het toernooi gaat bereiken. In Groep 1 werden tot nu toe twee schamele puntjes bij elkaar gevoetbald, ook maandagavond ging het mis. Denemarken profiteerde optimaal.

Frankrijk
Frankrijk
0 - 1
Kroatië
Kroatië

Er lukte bijzonder weinig voor Frankrijk in deze interlandperiode en ook de vierde wedstrijd in juni eindigde niet in winst. De regerend wereldkampioen heeft de vorm vijf maanden voor de start van het nieuwe mondiale eindtoernooi absoluut niet te pakken.

Net als drie dagen geleden tegen Oostenrijk kwamen de Fransen op achterstand. Dat gebeurde tegen Kroatië al in de vijfde minuut, toen Luka Modric een strafschop benutte. Ibrahima Konaté ging op de hak van Ante Budimir staan en dat was voor de arbitrage voldoende om de bal op de stip te leggen.

Voor het eerst deze maand speelde Frankrijk de volle negentig minuten met Kylian Mbappé én Karim Benzema voorin, maar het duo kwam ondanks zeven gezamenlijke pogingen niet tot scoren. Door de nederlaag is Frankrijk kansloos voor een plek op de eindronde van de Nations League, het verschil met nummer één Denemarken bedraagt immers al zeven punten.

Denemarken
Denemarken
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Denemarken greep dus de macht in Groep 1 van de Nations League A, nu Frankrijk zo aan het kwakkelen is. Oostenrijk werd maandagavond simpel opzijgezet in Kopenhagen, waar het verschil in de eerste helft werd gemaakt. Jonas Wind opende in de 21ste minuut de score door van dichtbij binnen te werken na goed werk van Joakim Maehle, een kwartier later schoot Andreas Skov Olsen raak. Gernot Trauner kon het niet herstellen na slordig balverlies van Oostenrijk.

In de laatste wedstrijd van Denemarken in deze interlandperiode kreeg AZ-keeper Peter Vindahl Jensen weer geen speeltijd, waardoor hij moet wachten op een debuut.

Israël

Al in de tiende minuut opende IJsland de score. Na een verre ingooi van Hördur Magnússon kopte Daníel Leó Grétarsson de bal achterwaarts door richting Jón Dagur Thorsteinsson, die op overtuigende wijze voor zijn bewaker kwam en de bal over Ofir Marciano kopte. Israël, zonder de van een operatie herstellende Eran Zahavi, kwam tien minuten voor de rust langszij. Vitessenaar Eli Dasa bediende Ramzi Safuri, wiens schot door Grétarsson van richting werd veranderd en binnenzeilde.

Een vrije trap van Magnússon belandde in de blessuretijd van de eerste helft op de lat. Na een klein uur slaagde IJsland er toch in om weer op voorsprong te komen. Arnór Sigurdsson nam de bal mee het zestienmetergebied in en verstuurde een voorzet, die door Marciano werd weggebokst. Onbedoeld bood hij Thórir Jóhann Helgason de mogelijkheid om voor de 2-1 aan te tekenen. IJsland leek te ontsnappen toen keeper Rúnar Alex Rúnarsson een kopbal van Dor Peretz met de knie pareerde na een voorzet van Dasa, maar de videoarbitrage oordeelde uiteindelijk dat de bal de doellijn had gepasseerd: 2-2.