Gattuso zorgt voor nieuwe ophef met omstreden uitspraken over ophef

Reacties

Een poging van Gennaro Gattuso om de ontstane ophef rondom zijn persoon weg te poetsen, is niet bepaald geslaagd. De Italiaanse trainer heeft in een interview gereageerd op het feit dat hij online nogal wat bagger over zich heen heeft gekregen, maar bepaalde uitspraken worden hem bepaald niet in dank afgenomen.

Gattuso zorgt voor nieuwe ophef met omstreden uitspraken over ophef
© Pro Shots

Het zijn roerige weken geweest voor Gattuso. Hij werd op 23 mei aan de kant geschoven door Napoli, maar tekende twee dagen later al een contract bij Fiorentina. Daar vertrok hij na amper drie weken echter alweer, omdat een conflict over de mogelijke versterkingen van de selectie een onoverbrugbaar verschil van inzicht opleverde. Vervolgens werd hij nadrukkelijk genoemd bij het druk zoekende Tottenham Hotspur, waar Nuno Espirito Santo intussen in aangesteld, maar een deal kwam er uiteindelijk niet.

Naar verluidt trok Spurs de stekker uit de gesprekken door de online activiteit van veel supporters van de club, die ageerden tegen Gattuso. Dat deden zij mede vanwege enkele omstreden uitspraken die de ex-middenvelder in het verleden deed. Zo liet hij zich onder meer negatief uit over vrouwen in de voetballerij en over het feit dat twee mannen of twee vrouwen met elkaar kunnen trouwen. Dat leidde in en rondom Londen tot de hashtag #NoToGattuso. Ook kreeg Gattuso van alles naar zijn hoofd geslingerd.

Overigens denkt het lijdend voorwerp zelf dat het niet per se zijn uitspraken zijn waardoor Spurs hem niet meer wilde, zo stelt hij in een interview met La Reppublica. 'Ik ben namelijk niet racistisch, niet seksistisch en niet homofoob. Vraag maar aan mijn ex-teamgenoten. Oude uitspraken van mij zijn gewoon verkeerd geïnterpreteerd.' Desgevraagd gaat Gattuso echter wel uitgebreid in op de reacties die er zijn gekomen op zijn uitspraken.

Die reactie leidt echter wederom tot ophef. 'Haat op social media is gevaarlijk en wordt onderschat', begint Gattuso, die daarna een wat pijnlijke vergelijking maakt. 'Ik heb toevallig de kracht om hierop te reageren en ermee om te gaan, maar niet iedereen kan dat. Sommige mensen zijn zwak en springen hierdoor uit het raam, plegen zelfmoord. Deze toetsenbordhaat is een serieus probleem, dus waarom doet niemand er iets aan?', zo sluit hij evenwel af met een goedbedoelde oproep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.