Tottenham Hotspur heeft de opvolger van Mourinho eindelijk gevonden

Reacties

Na tal van afzeggingen heeft Tottenham Hotspur eindelijk een nieuwe coach. Nuno Espírito Santo is aangesteld als de opvolger van de in april ontslagen José Mourinho.

Tottenham Hotspur heeft de opvolger van Mourinho eindelijk gevonden
© Pro Shots

Na het vertrek van Mourinho nam de 29-jarige Ryan Mason het stokje tijdelijk over als manager van Tottenham, maar een definitieve opvolger liet lange tijd op zich wachten. Het wordt nu Espírito Santo, die het afgelopen seizoen afscheid nam van Wolverhampton Wanderers. Hij was daar sinds 2017 coach geweest nadat hij eerder Rio Ave, Valencia en FC Porto onder zijn hoede had.

Espírito Santo tekent een contract voor twee seizoenen bij Tottenham Hotspur. 'Als je een selectie met kwaliteit en talent hebt, wil je de fans blij maken. Je wilt ze trots maken. Het is een enorme eer om hier coach te worden en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan. We hebben geen dag te verliezen en we gaan direct aan de slag. De voorbereiding staat al voor de deur.'

Erik ten Hag, Julian Nagelsmann, Brendan Rodgers, Ralf Rangnick, Mauricio Pochettino, Antonio Conte: allemaal werden ze in verband gebracht als nieuwe manager van Tottenham Hotspur, maar allemaal werden ze het niet. Vervolgens leken Paulo Fonseca en Gennaro Gattuso de belangrijkste kandidaten, maar ook door de namen van dat tweetal ging een streep.

Fabio Paratici, die onlangs aangesteld werd als de nieuwe directeur voetbalzaken van Tottenham, werd zo direct getest op zijn vindingrijkheid. Het is nu Espírito Santo geworden met wie Tottenham het nieuwe seizoen van start gaat. In het aankomende voetbaljaar speelt de ploeg van Harry Kane, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een vertrek, in de UEFA Europa Conference League. Op 2 augustus wordt bekend tegen wie Tottenham zal spelen in de play-offronde, de laatste ronde voor de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.