De ene na de andere afmelding: wie wil coach van Tottenham Hotspur worden?

Reacties

Tottenham Hotspur heeft maar weinig succes in zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Paulo Fonseca en Gennaro Gattuso zijn de volgende kandidaten die kunnen worden weggestreept.

De ene na de andere afmelding: wie wil coach van Tottenham Hotspur worden?
© Pro Shots

Tottenham nam twee maanden geleden afscheid van José Mourinho en liet Ryan Mason het seizoen als interim-trainer afmaken. Ondertussen werd de zoektocht naar een nieuwe sterke man voor de groep in gang gezet. Tottenham is nu al met meerdere coaches in verband gebracht en heeft ook al meerdere gesprekken gevoerd, maar is nog altijd geen duidelijkheid over wie het gaat worden.

In het begin van de jacht werden de namen van Erik ten Hag, Julian Nagelsmann en Brendan Rodgers genoemd. Laatstgenoemde liet echter direct weten dat hij niet van plan was om Leicester City te verlaten, terwijl Ten Hag zijn contract bij Ajax verlengde en Nagelsmann een toptransfer naar Bayern München maakte. Hansi Flick, de coach die werd opgevolgd door Nagelsmann, wordt de nieuwe bondscoach van Duitsland.

Voor de laatstgenoemde functie was ook Ralf Rangnick in beeld en de ervaren Duitser was eveneens in beeld bij Tottenham. Tot een samenwerking kwam het echter niet. Vervolgens was er een flirt met oude bekende Mauricio Pochettino, maar Paris Saint-Germain laat hem niet gaan, en Antonio Conte werd niet overtuigd in de gesprekken die hij voerde met de Londenaren.

Met Fonseca leek Tottenham eerder deze week dan eindelijk beet te hebben. Volgens de Engelse media was er een akkoord bereikt met de voormalig trainer van AS Roma, maar klapte de deal op het laatste moment toch nog. Hierna werd Gattuso (die donderdag na een dienstverband van 23 dagen (!) vertrok bij Fiorentina) naar voren geschoven, maar volgens The Athletic wordt ook hij niet de nieuwe hoofdtrainer van Tottenham.

De grote vraag is nu wie het dan wél gaat worden. Het lijstje met kandidaten wordt alsmaar korter en de supporters zitten niet bepaald op Plan-L, Plan-M of Plan-N te wachten. Fabio Paratici is onlangs aangesteld als de nieuwe directeur voetbalzaken van Tottenham en wordt direct getest op zijn vindingrijkheid. Welke coach weet de voormalig Juventus-bestuurder uit de hoge hoed te toveren?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.