Fiorentina bevestigt bliksemvertrek Gattuso

Reacties

Nog voor Gennaro Gattuso goed en wel was begonnen aan zijn werk bij Fiorentina is de Italiaanse trainer alweer vertrokken bij de Serie A-club.

Fiorentina bevestigt bliksemvertrek Gattuso
© Pro Shots

Gattuso vond na zijn afscheid van Napoli onderdak bij Fiorentina. De oud-international zal echter niet op de bank zitten bij La Viola. Een conflict over de mogelijke versterkingen van de selectie hebben een onoverbrugbaar verschil van inzicht opgeleverd.

De spanning tussen enerzijds Gattuso en voorzitter Rocco Commisso en directeur Giancarlo Antognoni anderzijds liep op nadat de club zich had gebogen over de voorgestelde versterkingen uit de stal van Jorge Mendes, ook de zaakwaarnemer van Gattuso. De leiding van Fiorentina wilde minder investeren dan de trainer wenste. Een oplossing bleek niet haalbaar.

Dat werd woensdagavond al duidelijk en heeft nu geresulteerd in een voortijdig afscheid. Bijna drie weken na zijn aantreden is hij vertrokken. 'In goed overleg hebben Fiorentina en Gattuso besloten niet met elkaar verder te gaan', bracht de Italiaanse club naar buiten. 'Er wordt gewerkt aan het vinden van een trainer die La Viola de resultaten kan brengen die de club en de stad Florence verdienen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.