Gasperini stelt topclubs teleur en gaat Champions League in met Atalanta

Reacties

Gian Piero Gasperini heeft zijn toekomst definitief verbonden aan die van Atalanta Bergamo. De 61-jarige hoofdtrainer verzekerde zijn club op de slotdag van het Serie A-seizoen van een ticket voor de Champions League-groepsfase en heeft nu zijn contract verlengd.

Gasperini stelt topclubs teleur en gaat Champions League in met Atalanta

Via de officiële kanalen laat Atalanta weten dat Gasperini zijn contract met één jaar heeft verlengd, tot de zomer van 2022. Volgens persbureau ANSA verhoogt de club het jaarsalaris van de succestrainer van 1,5 naar 2,2 miljoen euro.

Met zijn handtekening bij Atalanta geeft Gasperini een duidelijk signaal af naar de in hem geïnteresseerde clubs. AS Roma zou hem bijvoorbeeld zonder succes hebben gepolst nadat de club ook al tevergeefs navraag deed bij Antonio Conte.

Ook Internazionale moet verder zoeken. De Milanezen werkten in het seizoen 2011/12 al kortstondig met Gasperini samen, maar stuurden hem reeds na vijf wedstrijden weg. Er werd de laatste weken in Italië gesproken van een mogelijke hereniging tussen club en trainer, maar die is nu van de baan.

Gasperini, die in de zomer van 2016 aantrad bij Atalanta, blijft waar hij is. In zijn debuutseizoen als trainer in Bergamo eindigde de club al knap als vierde. Daarmee werd plaatsing voor de Europa League afgedwongen.

Na de zevende plaats in het seizoen 2017/18 volgde dit seizoen een historische derde plek in de eindrangschikking. Bovendien bereikte Atalanta de finale van de strijd om de Coppa Italia, die verloren ging tegen Lazio.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Meer H. Hateboer
Meer over H. Hateboer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.